Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 30 октомври

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 30 октомври.
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ПРЕДУПРЕДИ ЗА ВТОРИ " КОСТИНБРОД " ЗА БАЛОТАЖА (ВИДЕО)
Ще има опити за компрометиране на изборния развой преди втория тур на локалните избори в София. Това разгласи на конференция на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев.
ГОРАНОВ: КАНЯТ НИ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА ПРЕЗ АПРИЛ
До края на април следващата година България се чака да получи покана за чакалнята на Еврозоната. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов, откакто взе участие в съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.
ИЗБОРИ СРЕД БОКЛУЦИТЕ НА СТОЛИПИНОВО
Ако някой се чуди къде отидоха ромите от Войводиново, чиято противозаконна махала в селото беше съборена през януари по заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов - ето къде. Построиха си нова противозаконна махала в Столипиново. Викат ѝ " новата махала ", среща се на празно пространство до оградата на учебно заведение " Пенчо Славейков " и против панелните блокове с цялостните с противоположни води изби.
НОВО ОТЛАГАНЕ НА BREXIT И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ НА ОСТРОВА - КАКВИ СА НОВИТЕ ТРУДНОСТИ?
Новото отсрочване на Brexit към този момент действително е реалност, въпреки че във Англия остана една условност - утвърждение от горната камара на английския парламент т.е. Камарата на лордовете за предварителни избори на Острова.
ИЗБИРАТЕЛНАТА АКАТИВНОСТ ЩЕ РЕШИ БАЛОТАЖА ПРИ РАЙОННИТЕ КМЕТОВЕ В СОФИЯ
След оповестените дефинитивни резултати се затвърждава чувството, че превъзходството на ГЕРБ при районните кметове в столицата е под сериозен въпрос. От 24 региона - два имат кмет на първи тур, от които единият е самостоятелен претендент, другият от ГЕРБ. В половината от останалите 22 региона обаче борбата за ръководещите на балотаж не се обрисува по никакъв начин лесна.
НИНОВА: ВЛАСТТА БЕШЕ УПОТРЕБЕНА ДА ПЛАШИ ХОРАТА, ДАРИТКОВА СЪЗРЯ ВНУШЕНИЯ
Властта беше внушаваща и употребяваща страховете и бедността на хората, а след втори тур слагаме въпроса за машинното гласоподаване. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на групата.
" РОСАТОМ " РАЗСЕКРЕТИ ИМЕНАТА НА НЕМСКИ УЧЕНИ, ПОМОГНАЛИ ЗА ПЪРВАТА СЪВЕТСКА АТОМНА БОМБА
Държавната корпорация за атомна сила " Росатом " разгласява засекретени документи за шестима немски експерти, взели участие в създаването на атомно оръжие в нацистка Германия. След войната те отишли в Съюз на съветските социалистически републики и взели участие в основаването на първата руска атомна бомба, оповестява РИА Новости.
ЛОЗАН ПАНОВ съдебна експертиза ОПАСЯВА, ЧЕ ЗАРАДИ НОВИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ИДВАТ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА
Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, с цел да забележим в една плуралистична среда по какъв начин се показват претендентите. Най-важното – София осъмна в съвсем военно състояние. Такъв избор не е имало в никакъв случай. Това съобщи в особено изявление на bTV Лозан Панов в коментар за избора на Иван Гешев за нов основен прокурор от Висш съдебен съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР