Мисля, че работата по оформянето на някакви гаранции за сигурност

...
Мисля, че работата по оформянето на някакви гаранции за сигурност
Коментари Харесай

Москва зачеркна обсъдените през 2021 г. със Запада гаранции за сигурност

" Мисля, че работата по оформянето на някакви гаранции за сигурност във тип на съглашение, за което разговаряхме през 2021 година, в този момент не е настояща. Степенуването на нашите цели, в това число и гарантирането на личната ни сигурност и основаването на по-устойчива рамка на тези старания, изцяло се промени ", сподели той.

На 17 декември 2021 година министерството на външните работи на Русия популяризира проектодоговор със Съединени американски щати за гаранции за сигурност, както и съглашение за ограниченията по обезпечаване на сигурността на Русия и страните членки на НАТО, напомня ТАСС.

Русия ще третира всички задгранични наемници и задгранични оръжия, изпратени в Украйна, като законни военни цели, съобщи през вчерашния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Захарова разяснява на конференция в Москва известията от тази седмица, че Естония, страна членка на НАТО, обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Такива оферти са правени и от други европейски страни, в това число от Франция, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин съобщи преди два дни, че през 2024 година общите разноски на Русия за защита и сигурност може да доближат малко над 8,7% от Брутният вътрешен продукт и че тези средства би трябвало бъдат използвани деликатно и дейно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР