Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден. 
БОРИСОВ: ПАРТИИТЕ ЩЕ ВРЪЩАТ НАДВЗЕТИТЕ СУБСИДИИ
Партиите ще върнат парите, които са надвзели със дотациите за глас, стана ясно от думите на премиера и финансовия министър Владислав Горанов в Габрово, представени от " 24 часа ". Това стана, откакто държавното управление взе неприсъствено решение да предложи смяна в Закона за политическите партии, което Слави Трифонов разгласи за неуместно, тъй като и съгласно него и в този момент законът е явен - не може повече от 11 лв. на автентичен глас. Трифонов споделя и, че парламентарните партии и тези с над 1% на парламентарни избори са вземали в допълнение пари от 2002 година насам.
НИНОВА ОБЯВИ ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Българска социалистическа партия (ВИДЕО)
Стартиране на процедура за избор на нов ръководител на Българска социалистическа партия - това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя посочи, че до месец-два процедурата можела да се направи и да се уточнят разпоредбите, само че изборът щял да бъде все едно се избира президент - директно, от всички членове на партията.
МИКОВ СЪЩО АТАКУВА НИНОВА, ДЖАМБАЗКИ ЗАПЛАШИ " АТАКА " СЪС СЪД
Въпросът е за какво имаше потребност от акция анти-Станишев? Защо имаше потребност от еднолични решения, маскирани под решения на Националния съвет – да се извадят депутатите от Народното събрание. Имаше " бодряшко напомпване и нереалистичен взор ". За 2 години сме на същото място, на което бяхме. Това съобщи някогашният водач и някогашен ръководител на Народното събрание Михаил Миков.
РАДЕВ: НИСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ Е ЗНАК, ЧЕ съдебна експертиза ОТДАЛЕЧАВАМЕ ОТ ЕВРОПА
Ниската изборна интензивност на европейските избори не е единствено пестник за политическата класа, само че и мотив да се замислим за какво в демократична Европа тя е два пъти по-голяма. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев по отношение на резултатите на изборите за Европейския парламент 2019, съобщи Агенция " Фокус ".
СЕДЕМТЕ НАЙ-ВАЖНИ ПОУКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ
Изборите за новия състав на Европейския парламент може да се окажат повратна точка за Европа: ще бъдат образувани болшинства и доста нови играчи ще излязат на политическата сцена в Брюксел. Чудесна опция - в случай че бъдат извлечени верните поучения от вота, уверени са в редакцията на немския народен всекидневник Die Welt.
ОКОНЧАТЕЛНО: ЛИДЕРЪТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В РУМЪНИЯ ОТИВА В ЗАТВОРА
Ливиу Драгня отива зад решетките, тъй като ходатайства две работещи за социалдемократите дами да бъдат назначени на работа в Социалната работа в Телеорман, като твърди, че са безработни. Щетата е общо 23 000 евро - заплатите, платени на двете, до момента в който работят за обществените.
СЕБАСТИАН КУРЦ ИЗГУБИ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ И ПАДНА ОТ ВЛАСТ
За първи в историята на Втората австрийска република ръководещо държавно управление не преодоля избор за съмнение, оповестява австрийският вестник Der Standard. Предложението, импортирано от Социалдемократическата партия (СДП), бе подкрепено от досегашния съдружен сътрудник на Курц – " Партията на свободата на Австрия ". Партията на Курц и НЕОС гласоподаваха против него.
ЕКЗИТ ПОЛ: ПУЧДЕМОН ВЛИЗА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Партията на Пучдемон си обезпечи 2 места в Народното събрание като получи 4,6% поддръжка от гласоподавателите. Иначе в Испания спечелили са социалистите на испанския министър председател Педро Санчес - с 32,84% поддръжка. Далеч обратно, с 20,13% е Испанската национална партия на някогашния испански министър-председател Мариано Рахой.
РУСИЯ ЕДВА ЛИ ЩЕ ОСВОБОДИ УКРАИНСКИТЕ МОРЯЦИ ЗАРАДИ Организация на обединените нации
Твърдата реакция на Москва против настояването на Международния арбитражен съд на Организация на обединените нации по морско право понижава опциите за последователно намаляване на напрежението към Крим и възстановяване на връзките с Украйна, написа съветският вестник " Ведомости ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР