Речните нива ще останат без съществени изменения днес и през

...
Речните нива ще останат без съществени изменения днес и през
Коментари Харесай

МОСВ: Речните нива ще останат без съществени изменения

Речните равнища ще останат без основни промени през днешния ден и през идващите три дни, показват на уеб страницата от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
Прочетете още
В резултат на превалявания тук-там са вероятни покачвания на речните равнища. Такава възможност има през днешния ден в планинските елементи от водосборите в Дунавски басейн. Утре ще има краткотрайни покачвания във водосборите на р. Янтра, р. Русенски Лом и добруджанските реки. На 28 и 29 юли речните равнища в басейна ще са без основни промени или ще се намаляват, сочат данните на Министерство на околната среда и водите.

Утре ще има покачвания на водните равнища в реките в целия Черноморски басейн. През идващите дни равнищата на реките в басейна ще се намаляват или ще останат без основни промени. На 27 юли ще има краткотрайни покачвания в долните елементи от водосборите на реките Тунджа, Марица и Арда, водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

От Министерство на околната среда и водите акцентират, че за на следващия ден е издадено предизвестие от първа степен (жълт код) за мощен вятър в цялата страна. По-рано през днешния ден от Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха, че през нощта през страната ще минава леден атмосферен фронт. На доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и градушки. До сутринта валежната зона ще доближи и източните региони.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР