Реалността надминава фикцията в много случаи. Поради тази причина истинските

...
Реалността надминава фикцията в много случаи. Поради тази причина истинските
Коментари Харесай

10 филма, вдъхновени от истински истории

Реалността надминава фикцията в доста случаи. Поради тази причина същинските истории са изобилен източник на ентусиазъм за филмовата промишленост в Холивуд.

От биографични филми за съответните герои до такива, които описват отминали исторически събития, киното, основано на същински истории, ни предлага голям брой творби, почтени за гледане.

Днес ви предлагаме селекция от 10 кино лентата, чиято история се основава, в по-голяма или по-малка степен, на събития, които в действителност са се случили.

1. Красив разум (2001)

Този филм споделя историята на Джон Форбс Наш Дж. и е доказателство, че постоянно има фина линия сред това да си чист талант и изцяло вманиачен.

2. Пианистът (2002)

Това е историята на полско-еврейския музикант Владислав Спилман, който се бори да оцелее при унищожаването на Варшавското гето по време на Втората международна война.

3. Сред дивата пустота (2007)

Филм за историята за духовното странствуване на един човек през естествения свят, който отразява неговото предпочитание за независимост и самостоятелност. Филм за бягство от нормите на обществото и откриването на превъзходството на природата.

4. Малкото момче (2015)

Мощен филм за малко момче, готово да направи всичко належащо, с цел да върне татко си у дома от Втората международна война.

5. Идол (2015)

Този филм споделя историята на палестинския артист Мохамед Асаф, който се промъква през границите, вади си подправени документи и отива да завоюва Arab Idol. Дали печели, ще разберете, в случай че гледате кино лентата!

6. Сделка за милиони (2016)

Истинската история на Рей Крок, предприемач, който трансформира ресторант за бързо хранене в име и марка, познати по целия свят. С помощта на постоянството и упоритостта, през днешния ден познаваме тази марка като McDonald’s.

7. Съли (2016)

Истинската история на американския водач Чесли Сюленбъргър „ Съли “, който стана воин, откакто съумява да приземи развален аероплан в реката Хъдсън и да избави пасажерите и екипажа при съдбовен полет.

8. Кралицата на Катю (2016)

Фиона е 10-годишно момиче от Уганда, чийто живот е непрекъсната битка за нея и нейното семейство. Но той е изцяло изменен, с помощта на дребна игра, наречена шах.

9. Да обичаш (2016)

История за Ричард и Милдред, двойка, тръгнала по трънливия път към подписване на разбъркан брак в Съединените щати. Сюжетът се развива през 1958 година Двамата описват за своята битка и обич, които съвсем са били разрушени от хора, изпълнени с яд и ненавист към тях.

10. Всичките очи вперени в мен (2017)

Истинска история за Тупак Амару Шакур – рапър, стихотворец и деятел. Застрелян е на 7 септември 1996 г.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР