Реална диверсификация в газовите доставки ще настъпи след завършването на

...
Реална диверсификация в газовите доставки ще настъпи след завършването на
Коментари Харесай

Никой не може да предвиди колко ще ни струва топлото през зимата


Реална диверсификация в газовите доставки ще настъпи след завършването на интерконектора с Гърция, удостоверява дългогодишният енергиен публицист Галина Александрова. Тя е основен редактор на осведомителния портал за енергетика, екология и стопанска система, който е й част от Dir.bg.

Въпреки редица изказвания, не е имало подготвен сюжет за оправянето с газовата рецесия, счита Галина Александрова:

„ Сега се работи безредно, с цел да се обезпечат доставки от месец на месец, което е неприятно за промишлеността и консуматорите “.

Тя е безапелационна, че никой не може да планува какъв брой ще ни коства топлото през идващия отоплителен сезон, тъй като пазарът е прекомерно динамичен. Но не е неприятно хората да се приготвят и за по-високи сметки.



„ Сега е моментът страната да се замисли за нагнетяването на газохранилището в Чирен, тъй като сега цените са удобни. А след няколко месеца ще пристигна отоплителният сезон и тогава ще ни бъде доста мъчно “, поучава още дългогодишният енергиен публицист. Тя добавя, че държавното управление би трябвало да се раздвижи и да направи резервация на избрани потенциали от другите газопроводи и да се готви да търгува, а самите предприятия да се готвят за лични газови покупко-продажби.

Един от възможностите ни за намаляването на разноските ни за отопление, топла вода и ток са самостоятелни слънчеви системи за отопление и произвеждане на електрическа енергия. Какви са възможностите ни да се сдобием с такава система и какъв брой и по какъв начин се финансира от Плана за възобновяване и резистентност, чуйте в този епизод на подкаста „ Следващият ден “.

Всички епизоди на " Следващият ден " ще намерите:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР