Реализирахме много промени в социалната сфера, въпреки краткия живот на

...
Реализирахме много промени в социалната сфера, въпреки краткия живот на
Коментари Харесай

Мая Димитрова: В много от случаите ИТН и „Възраждане“ гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС

Реализирахме доста промени в обществената сфера, макар късия живот на Народното събрание
„ Животът на този парламент завършва и е въпрос на време по кое време президента ще издаде декрет. Ние всички сме очевидци на методите на гласоподаване и по какъв начин в доста от случаите не съумяваме да създадем кворум, тъй като въпреки и да са в Народното събрание сътрудниците от „ Възраждане “, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “ не се записват и по този метод провалят кворума, и същинската работа на Народното събрание. А в доста от случаите сме очевидци по какъв начин те гласоподават по един и същи метод. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Мая Димитрова в ефира на Евроком.

Според Мая Димитрова социалистическата партия е направил опит да организира диалог с всички съдружни сътрудници. „ Програмата за ръководство беше подписана и утвърдена дружно с Политическа партия и Демократична България, а когато мандата пристигна при нас ние поканихме и „ ИТН “ да дадат своите оферти, с цел да може държавното управление да стъпи на една добра стратегия и чак по-късно да се приказва за личен състав “, добави тя.

„ Реализирахме доста неща в обществената сфера, като пенсиите, данъчните облекчения за младите фамилии, безплатните детски градини и ясли. Макар и с къс живот това държавно управление с помощта на Българската социалистическа партия и нашата управническа стратегия отпусна над 22 милиарда в бюджета, които са напълно в обществената сфера “, разяснява тя за обществените ограничения, които са се осъществили с помощта на левицата.

„ През целия интервал на това ръководство ние сме били поредни, диалогични и сме държали да се одобряват закони, да има успокоение в страната и хората да посрещнат умерено зимните месеци. Ние неведнъж сме повтаряли и това, че лечебните заведения не би трябвало да бъдат търговски сдружения и здравето не би трябвало да се третира като стока. За страдание времето да реализираме тази смяна не беше задоволително “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия за държанието на социалистите и техните цели.

По думите й от левицата са желали промени в изборния кодекс и по-точно прибавянето на опцията да се гласоподава с изключение на на машина и с хартиена бюлетина, тъй като се е оказало, че огромна част от възрастните хора се опасяват от това дали ще съумеят да упражнят своето право на избор на машините, което въпреки това е довело до по-ниска изборна интензивност.

Мая Димитрова разяснява нападките на президента и бе безапелационна, че няма по какъв начин Българска социалистическа партия да носи отговорност за протичащото се в бранша на енергетиката, тъй като там министъра е бил от квотата на „ ИТН “ и акцентира, че социалистите постоянно са упорствали за това да се продължат договарянията с „ Газпром “.

В умозаключение представителят на левицата сподели, че в идната акция Българска социалистическа партия ще се опита да убеди хората, че би трябвало да дадат своя глас за партията, която намират, че е най-стабилна и най-вече мисли за хората. „ Желанието на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ ИТН “ и „ Възраждане “ е да има избори и то без да се преценяват с последствията от тях. Никоя друга партия не се замисли върху това, че избори непременно не водят до нищо положително. Никой не намерения и за това, че в случай че не приемем законите нужни по Плана за възобновяване и резистентност ще загубим витално значими средства “, приключи Маят Димитрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР