Реалистично е да се събират свръхпечалбите на Лукойл“ от разликата

...
Реалистично е да се събират свръхпечалбите на Лукойл“ от разликата
Коментари Харесай

Денков: Реалистично е да се събират свръхпечалбите на „Лукойл“

Реалистично е да се събират свръхпечалбите на „ Лукойл “ от разликата в цените на двата типа петрол.   Това съобщи министър председателят Николай Денков в Благоевград, представен от Българска телеграфна агенция.    „ Това беше фокус на полемиката сутринта “, акцентира министър председателят за срещата в Народното събрание, в която, с изключение на него, участваха финансовият министър, представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи.   По време на диалога участниците се схванаха, че дерогацията остава, а рафинерията би трябвало да внесе дължимите налози.

 
„ Не става дума за договорка, а за това какво е най-полезно за България. Това, което беше препоръчано предходната седмица – да се анулира дерогацията в границите на седем дни, през днешния ден, както и преди месеци, когато беше правено това предложение, е невероятно.   Това значи, че рафинерията няма да има нефт след 10-15 дни, когато се изчерпят запасите и запасите, които има там “, акцентира министър председателят.    Беше доста значимо да се разиска с другите водачи какво е реалистично, а това, което е реалистично и свястно, е да се съберат свръхпечалбите на „ Лукойл “ от разликата в цените на двата типа петрол, сподели още министър председателят.

  Денков уточни, че другият нефт се обезпечава с дълготрайни контракти, които изискват месеци на договаряния, което е и главната причина за предходното решение прекъсването на дерогацията да се прави на стадии.    Това, което чакаме, е „ Лукойл “ да съблюдава законите такива, каквито са, което е облагане с общо към 60% налог върху свръхпечалбите, тъй че това са 500-те милиона, за които става дума, разяснява Денков.   „ Всички дружно желаеме тези налози да влязат в хазната оптимално скоро и не по-късно от края на годината “, сподели още министър-председателят. 

  На журналистически въпрос допустимо ли е да бъде понижена цената на горивата и при какви условия това е допустимо, Николай Денков сподели, че не би желал да влиза в „ тези механически оферти, тъй като една такава мярка може да се окаже наказуема от Европейската комисия “.   Премиерът добави, че е значимо облагането върху свръхпечалбите да влезе в бюджета по верния метод, което следва от закона. Има фонд, за който има правила по какъв начин да се употребяват тези средства и това е нещо, което ще продължи да бъде обсъждано, уточни министър-председателят.   „ Аз самият бих бил внимателен да кажа по какъв начин тъкмо ще се разходват тези средства, сигурно ще е в интерес на хората “, добави той. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР