Реален старт на строежа на нови кораби, решение за нови

...
Реален старт на строежа на нови кораби, решение за нови
Коментари Харесай

Очаквания на сектора на отбраната за 2022-ра

Реален старт на градежа на нови кораби, решение за нови осем самолета Ф-16 и установяване ориста на плана за Сухопътните войски се чака да се случи тази година в бранш " Отбрана ".

Едно от огромните провокации ще е Народното събрание да утвърди решение по какъв начин ще бъде финансирано второто пазаруване на 8 изтребителя. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов напомни, че през първото тримесечие на тази година Съединени американски щати ще отговорят на запитването за новите машини.

Парламентът би трябвало да утвърди и капиталовия разход за придобиване на трикоординатни радари. Това е директно обвързвано с новите изтребители. България желае да купи седем радара с таван на договорката 400 милиона лв..

Продължава и модернизацията на инфраструктурата на „ Граф Игнатиево “ и другите летища за приемане на новите самолети.

Военноморски сили чакат старта на построяването на единия от двата нови кораба. Водят се договаряния и за две нови подводници. Финансовите параметри за които са „ във опциите “.

Правителство-правителство да е и сделката по плана за новите машини на Сухопътните войски, чака началникът на защитата Емил Ефтимов.

За нея има избран таван от милиард и 200 милиона лв..

Както и другите браншове, защитата стартира годината без гласуван бюджет. 

По време на диалозите за новия кабинет партиите се сплотиха към целта за рационализация. Както беше контрактувано, за нея би трябвало да има специфичен фонд за финансиране.

Политиците дадоха обещание бюджетът за защита да е 2 % от Брутният вътрешен продукт, страната да резервира евроатлантическата си ориентировка, както и че вероятно ще има нов Закон за въоръжените сили и за военния запас, създаване на национална армия и възобновяване на Гражданската отбрана.

Тази година се чака реализация на идеята  България да е хазаин на районния военноморски съставен елемент на Военноморското командване на НАТО за Черно море.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР