Реал Сосиедад изненадващо победи новия испански шампион Барселона с 2:1,

...
Реал Сосиедад изненадващо победи новия испански шампион Барселона с 2:1,
Коментари Харесай

Реал Сосиедад шокира Барселона насред „Камп Ноу“

Реал Сосиедад изненадващо победи новия испански първенец Барселона с 2:1, и то като посетител, в мач от XXXV кръг на Ла Лига.

Попаденията за гостите бяха дело на Микел Мерино и Александър Сьорлот, а за каталунците прецизен бе Роберт Левандовски.

С тази победа Реал Сосиедад остава на 4-а позиция с 65 точки, 5 повече от преследвача, до момента в който Барселона е неосъществим на върха с 85 точки.

Гостите на „ Камп Ноу “ поведоха още в 5-а минута след чудесна контраофанзива. Александър Сьорлот се откъсна в предни позици и съумя да отклони към Микел Мерино, който приключи добре с левия крайник от вътрешността на наказателното поле, а намесата на Тер Щеген не бе задоволително добра, с цел да отрази – 1:0.

Усман Дембеле се извиси високо в 16-а минута, като насочи точно центриране към вратата. Ударът му, насочен към центъра на вратата, бе блокиран от Алекс Ремиро, който съумя да избави. Само корнер за Барселона.

В 30-а минута Мото Шо прибра ужасно подаване в наказателното поле и пропусна златна опция. Изстрелът му по трева бе насочен към долния ляв ъгъл, само че вратарят се хвърли по изумителен метод и го извади.

Двата тима започнаха пасивно втората част, като не желаеха да рискуват в първите минути. Стигна се до 72-а минута, когато Александър Сьорлот бе открит отлично в свободното пространство след красива контраофанзива. Той овладя топката, преди да я изстреля от близко около безпомощния вратар – 2:0 за Реал Сосиедад.

В 90-а минута Роберт Левандовски засече отлично центриране на Феран Торес, като нападателят стреля с глава и не остави шансове на стража на Реал Сосиедад, оплитайки топката в мрежата – 1:2.

Времето не стигна за освен това и Барселона отстъпи на Реал Сосиедад след загуба на „ Камп Ноу “ с 1:2.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР