Реал (Мадрид) направи чудо срещу Манчестър Сити в Шампионската лига,

...
Реал (Мадрид) направи чудо срещу Манчестър Сити в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Реал Мадрид е вторият финалист в Шампионската лига |

Реал (Мадрид) направи знамение против Манчестър Сити в Шампионската лига, откакто ги в профил в полуфинала с общ резултат 6:5 и 3:1 във втория мач на " Сантяго Бернабеу ". Невероятното се случи за Реал в последната минута на постоянното време, когато при 0:1 21-годишната запаса Родриго Силва вкара два гола в границите на минута и изпрати мача в продължения. Той се трансформира и в първият футболист, който вкарва два гола след 90-ата минута в постоянното време на Шампионската лига в цялата й 30-годишна история - от 1992-а година насам.

Но головете на непознат терен към този момент не важат в елиминациите и по този начин се стигна до продълженията, където Карим Бензема затвърди статута си на решителен състезател и вкара дузпа, която самичък си завоюва.

Реал (Мадрид) стигна до 17-и край в Шампионската лига, до момента в който Ман Сити остава със загатна за миналогодишното присъединяване против Челси, което загуби. В борбата за европейската клубна купа Белия балет ще спори с Ливърпул, който през вчерашния ден отстрани Виляреал.

Разликата от един гол в интерес на англичаните предизвика и двата тима да се вкопчат в устрема за последна победа. И в 8-ата минута Каземиро фаулира Де Бройне в тил, предизвика скандал. Модрич и Аймерик Лапорт започнаха да се бутат, а в съдията Даниеле Орсато успокои ситуацията с два жълти картона.

Домакините започнаха с много грешки. А Манчестър Сити можеше да открие резултата в 20-ата минута посредством Бернардо Силва, който получи топката от Едер Милитао. Вратарят Куртоа мазета несъмнено до гредата долу. В 40-ата минута белгийският вратар за повторно направи значимо избавяне, откакто мазета подъл удар от воле на Фил Фоудън. Реал (Мадрид) също се стараеше да заплашва вратата на Едерсон, само че по този начин или другояче Белия балет не съумя нито веднъж да нанесе прецизен удар за първото полувреме.

Втората част стартира с пропуск на Винисиус Жуниор след подаване на Жоао Кансело. Домакините сътвориха още една добра опция, която беше пропусната. Сякаш и двамата треньори убиха темпото с няколко смени. Отборите започнаха да наподобяват много отбранителни. Но гостите наказаха една от дребното неточности на Реал. В 72-ата минута гостите най-сетне стигнаха до гол посредством Рияд Марез. Алжирецът получи топката от дясно в наказателното поле и прониза Тибо Куртоа.

В 86-ата минута Сити бяха покрай втори гол, само че топката се отклони от обувката на Тибо Куртоа след пробив и удар по диагонала ва Джак Грийлиш. Само минути по-късно Куртоа мазета мощен удар по диагонала на Марез. Минута преди края на постоянното време Реал (Мадрид) пропусна гол, само че в последната Родриго изравни. Карим Бензема му смъкна топката на земята след прострелно центриране от дясно. Родриго изпревари вратаря Едерсон и с крайник на първа греда прати топката в мрежата му. Но това не беше всичко! Буквално секунди по-късно Реал (Мадрид) потвърди какъв брой тежи името му. Дани Карвахал центрира от дясно, Асенсио отклони леко топката и тя падна на главата на Родриго, който остави Едерсон въздържан и ударът му с глава се спря в мрежата – 2:1.

В продълженията Реал (Мадрид) в действителност беше видоизменен и продължи да санкционира шокирания Манчестър Сити. Карим Бензема си завоюва дузпа в 95-ата мчинута и самичък я вкара. Атаката стартира от Камавинга от личната половина, бързо беше пренесена на десния фланг и топката центрирана към Бензема. Френският нападател беше подсечен от Рубен Диаш и съдията Даниеле Орсато отсъди углавен удар, който Бензема трансформира в гол. За него това беше 15-и гол в шампионата и 16-и в 22 мача против британски тимове.

В последната минута на първото продължение Тибо Куртоа избави тима си след центриране от дясно, отклонение на топката от Фодън, а Фернадиньо на задна греда не съумя да добави топката в мрежата.

През вторите 15 минути на продължението Сити по този начин и не стигна до решителен удар към Тибо Куртоа. На няколко пъти топката се разноски в рискова непосредственост в наказателното поле, само че по този начин и не беше нанесен решителен удар.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР