Реакцията на рестарантьорския бранш по повод оплакванията от златните пържоли“

...
Реакцията на рестарантьорския бранш по повод оплакванията от златните пържоли“
Коментари Харесай

Министърката на туризма влезе грубо в „чутовния“ скандал с пържолите

Реакцията на рестарантьорския отрасъл във връзка недоволствата от „ златните пържоли “ накара министърката на туризма Зарица Динкова да се опита да внесе утешение в разногласието.

„ Като министър на туризма съм мощно обезпокоена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпращат към българските консуматори. Във връзка със станалия изключително известен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата стихия от реакции в обществените мрежи Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си разреши да повдигне въпроса за противоречивата комерсиална процедура “, написа в своята позицията министърката.

По-нататък министърката припомня, че цялото общество е отделило от парите на данъкоплатците, с цел да подкрепи ресторантьорския отрасъл в изискванията на честите затваряния на заведения в разгара на пандемията. „ Аз разбирам, че бизнесът би трябвало да работи умерено и без непотребна административна тежест, само че не одобрявам, че това би трябвало да е за сметка на останалата част от обществото “, написа Динкова. И приканва целият отрасъл да преразгледа държанието си и да има по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул.

„ В противоположен случай ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество “, приключва позицията на Зарица Динкова.

Става дума за опазване на сегашната ставка от 9% Данък добавена стойност за цените на храната и безалкохолните питиета в заведенията, които финансовият министър Асен Василев реши да работят до края на 2023 година, само че съобщи, че мярката се приключва от началото на идната година.

Преди дни двете браншови сдружения приканиха министърката да поддържа настояванията им 9% ДДс за заведенията да остане или за цялата 2024 година, или вечно.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР