Реагират така, все едно им говориш някакви небивалици. Агресията ескалираше,

...
Реагират така, все едно им говориш някакви небивалици. Агресията ескалираше,
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие: От полицията реагират все едно им говориш небивалици

" Реагират по този начин, все едно им приказваш някакви небивалици. Агресията ескалираше, когато се опитваха да спра брачна половинка ми. Той също пускаше тъжби, че желая да изнеса детето през граница. Криех се от него. Със тъжби е доста мъчно да получиш подпомагане от полицията. Имаше случаи, при които детето беше в заплаха, когато мъжът ми изпадаше в рецесия. " Това описа в изявление за bTV Хюсние Хюсеин от Варна за опита си с полицията откакто става жертва на домашно принуждение.
Тя също като убитата Кремена е оттегляла жалбите си поради закани от страна на брачна половинка си.
По думите на представителя на Окръжна прокуратура Варна Радослав Лазаров " всичко е въпрос на съответна преценка от служителя, гледащ жалбата против домашно принуждение. " Крайният период за инспекция обаче бил три месеца.
Няма инициирана процедура по Закона за битка с домашното принуждение в тази ситуация, стана ясно от формалната позиция на обвиняването. Нямало е и ограничаваща заповед. Няма и още повдигнато обвиняване на свекървата на жертвата, която била извикана от сина си, откакто пребил жена си и му помогнала да се изнесе от жилището с багажа си.
Според Диляна Маркова от „ Асоциация Анимус” при тъжба за домашно принуждение съдът би трябвало да се произнесе до 24 часа. Тя добави пред Нова телевизия, че публична статистика за убийствата поради домашно принуждение няма.
Според юрист Людмил Рангелов " постоянно казусът при домашното принуждение идва от обществеността, от хората, които са край насилените. " В изявление за Bulgaria ON AIR той добави, че " сигналите от близки, родственици, съседи е тяхно морално обвързване “, а не законово. "
Припомняме, че през днешния ден варненският областен съд взема решение дали да остави в ареста мъжа, пребил до гибел брачната половинка си. Той е упрекнат за причиняване на гибел по изключително нечовечен метод.
Загиналата Кремена е била жертва на редовно домашно принуждение. Действията по следствието демонстрират, че измъчваната жена е подавала няколко тъжби за домашно принуждение против брачна половинка си Борислав.
На 23 февруари, след следващия скандал в фамилното им жилище, Борислав пребил от пердах брачната половинка си Кремена. След побоя той извикал майка си, с цел да му помогне да изнесат багажа му от фамилното жилище. Двамата напуснали жилището, без да се интересуват от положението на безпомощната Кремена. Майката на Борислав няма обвиняване.
Впоследствие обаче тя съобщавала в полицията, че връзките им са се подобрили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР