“ реагира много остро на решение на ЦИК, а говорителят

...
“ реагира много остро на решение на ЦИК, а говорителят
Коментари Харесай

Йорданова: Начинът на броене на гласовете и попълване на протоколите може да създаде предпоставки за манипулации


„ “ реагира доста остро на решение на ЦИК, а представителят на комисията Цветозар Томов подаде оставка. Според тях има риск от операции на изборите поради сливането на машинния и хартиения избор в протоколите.

„ Позицията ни е обща дружно с „ “. Ние сме обезпокоени, че по метода, по който се планува да бъдат преброени гласовете и написани протоколите на процедура ще се основат предпоставки за операции да не се регистрира верния избор. Например да бъдат подценени машинни гласове за сметка на хартиените гласове “, изясни от Демократична България.

Тя изясни и какво я тормози в технологията на броене на вота на идните избори.

„ Въпреки че хартиените бюлетини и разписките ще бъдат в обособени кутии. В протокола няма да се нанасят кое от кое място е – дали гласът е от хартия, или от машина. Ако имаме 200 бюлетини от хартия - това няма да го написа. Те ще са всички вкупом. Няма да написа за всяка една от политическите партии какъв брой машинни гласове има и какъв брой хартиени гласове има. Същото ще и с преференциите, което значи, че в случай че даже и да има неточности при преброяването, те няма да могат да бъдат засечени “, сподели още тя.

Йорданова изясни и че се приготвя тъжба против това решение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР