РБ Залцбург завърши 0:0 при домакинството на Борусия Дортмунд в

...
РБ Залцбург завърши 0:0 при домакинството на Борусия Дортмунд в
Коментари Харесай

Залцбург се носи на крилете на радостта

РБ Залцбург приключи 0:0 при семейството на Борусия Дортмунд в осминафиналния мач реванш от Лига Европа. Това се оказа задоволително за австрийския тим, който се класира за четвъртфиналите на шампионата, откакто завоюва първата среща с 2:1.

Двата тима не съумяха да си отбележат гол, макар извънредно многото голови положения, които футболистите на двата отбора сътвориха.

Домакините сътвориха първата заплаха в срещата в 6-та минута, когато пред Хи-Чан Хван се откри чудесна опция, само че Роман Бюрки избави.

Защитата на Борусия позволи доста груба неточност в 21-та минута. Сократис Папастатопулос се опита да подаде към Загаду, само че вместо това подари топката на Хван, който изскочи на отлична позиция самичък против Бюрки, само че вратарят на Борусия още веднъж се намеси решаващо и избави.

Шавер Шалгер съумя да се пребори за топката и пред него се откри доста добра опция. Той стреля, само че ударът му бе отразен от Бюрки.

Дабур се възползва от неконцентрираните дейности на Борусия в отбрана в 35-та минута и стреля, само че над напречната греда в навън. Шест минути по-късно Дабур комбинира с Бериша, който насочи изострен удар, само че Бюрки още веднъж внимаваше и съумя да избие.

Максимилиан Филип се опита да изненада Александър Валке с отдалечен удар в 51-та минута, само че вратарят на домакините внимаваше и направи удобно избавяне.

Пред Марсел Шмелцер се откри отлична опция в 65-та минута. Той бе непокрит и от близко стреля с глава, само че едва и Валке направи рутинно избавяне.

Андре Шюрле насочи прекрасен удар в 69-та минута, само че в последния миг той бе блокиран.

Миши Батшуай пусна отличен пас към Александър Исак в 70-та минута, а шведският нападател бе изведен самичък против Валке и стреля, само че вратарят на Залцбург съумя да избави.

Пред Максимилиан Филип се откри доста добра обстановка в 72-та минута и той стреля, само че ударът му бе блокиран от бранител на домакините.

Минута по-късно Филип насочи нов топовен удар от разстояние, само че Валке внимаваше и още веднъж избави.

Борусия Дортмунд пропиля нова съвършена опция в 73-та минута, когато пред Александър Исак се откри опция да вкара, само че ударът му в началото бе блокиран от бранител на Залцбург, а по-късно и избавен от Валке.

Във втората минута на добавеното време на срещата домакините пропуснаха да отбележат надвит гол. Дабур получи доста добър пас и стреля от придвижване, само че топката срещна напречната греда и излезе в навън.

Равенството 0:0 бе задоволително за Залцбург, който се класира за четвъртфиналите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР