Развръзка около гласуването на пенсионната реформа във Франция. Правителството ще

...
Развръзка около гласуването на пенсионната реформа във Франция. Правителството ще
Коментари Харесай

Макрон прокарва пенсионната реформа без гласуване в парламента

Развръзка към гласуването на пенсионната промяна във Франция. Правителството ще прибегне към конституционна процедура, която му разрешава да избегне избор в Националното заседание.

Гласуването в Долната камара беше планувано за 16 часа през днешния ден, откакто Сенатът към този момент даде зелена светлина. Центристкият блок на президента Макрон няма безусловно болшинство в Националното заседание и изходът от вота беше неразбираем.

Евентуалната загуба би била оскърбление за Макрон по-малко от година откакто завоюва втори мандат с манифест, който прикани французите да " работят повече ", с цел да заплащат за великодушната система за обществено обезпечаване на страната.

Пенсионната промяна планува увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години.

Процедурата се организира под натиска на стачки с милиони участници, които продължиха със седмици, а улиците на Париж са затрупани с тонове неприбран отпадък.

" Днешният ден демонстрира, че дейностите за рационални икономии на публичните средства не са някакво непринудено решение на нацията или на ръководещите. Те са резултат от направени избори и аз се надявам да оцените уместно това доверие ", съобщи френският президент Еманюел Макрон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР