Разводът може да повлияе неблагоприятно върху здравето, особено на хората

...
Разводът може да повлияе неблагоприятно върху здравето, особено на хората
Коментари Харесай

Установиха как разводът влияе на мъжете и жените

Разводът може да повлияе неподходящо върху здравето , изключително на хората след 50-годишна възраст, които след разлъка с колегата се " занемаряват ", написа в. " Дейли експрес ".

 
За задачите на изследването създателите му от университета на Аризона, Съединени американски щати, са употребявали данни от английско дълготрайно проучване върху стареенето , обхванало сред 9000 и 11 000 души над 50 години.
 бракоразвод разлъка Разводът може да повлияе неподходящо върху здраветоThinkStock/Getty Images
Изследователите са открили, че след бракоразвод на тази възраст мъжете и дамите са по-склонни да пушат и да загърбват физическата интензивност , вследствие на което здравето им се утежнява.

 
Специалистите свързват тютюнопушенето и бездействието на тази възраст с риск от преждевременна гибел, който за разведените човеци е с 46 % по-висок, в сравнение с за фамилните.-->
 Най-много молби за разводи в шведските съдилища постъпват през септември Разводът може да повлияе неподходящо върху здраветоThinkStock/Getty Images
Останалите без сътрудник хора също по този начин изпитват по-голямо незадоволство от живота . Това се следи по-често при разведените дами. Склонността към тютюнопушене и безучастие е присъща и за двата пола.

 
Тази взаимозависимост частично се изяснява с неналичието на сътрудник , който да окуражава индивида да се грижи за здравето си.
 разлъка Разводът може да повлияе неподходящо върху здраветоThinkstock/Getty Images
" Упражняваният от колегата надзор играе основна роля . Представете си брачен партньор или брачна половинка, единият от които е непушач и се пробва да повлияе на другия за отричане от нездравословния табиет. Когато връзката завърши обаче, хората губят този значим за здравето обществен надзор ", изяснява Кайл Бураса от изследователския екип.

Още за раздялата:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР