Развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови

...
Развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови
Коментари Харесай

Караниколов: Развитието на нови индустриални зони е важно за привличане на инвестиции

„ Развитието на към този момент съществуващите индустриални зони и основаването на нови е доста значим аспект за сполучливото поощряване и привличане на вложения. България може да предложи макроикономическа и политическа непоклатимост, което е от първостепенно значение за всяка инвестиция “.

Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на среща с министъра на вложенията и интернационалното съдействие на Египет Н. Пр. доктор Сахар Наср. Той акцентира, че през последната една година е налице извънредно активизиране на двустранните ни връзки и се надява, че всичко това ще докара и до пускане на съответни планове. Като най-бързо разрастващи се браншове на българската стопанска система икономическият министър уточни осведомителните и информационни технологии, както и софтуерните паркове. „ Уверен съм, че ще реализираме и повишаване на двустранната търговия, чието ниво не дава отговор на опциите на България и Египет “, добави той.

Според него България би могла да изнася за Египет артикули на хранително-вкусовата индустрия, селскостопански артикули, електрическа и електронна инсталация, строителни материали и други

Двете страни се сплотиха в мненията си за образуване на взаимен бизнес съвет в най-кратки периоди, посредством който компании от двете страни ще имат опция да се срещнат със съществуващия капацитет в разнообразни стопански браншове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР