Развитието на вътрешния туризъм и привличането на повече посетители от

...
Развитието на вътрешния туризъм и привличането на повече посетители от
Коментари Харесай

В Плевен се проведе форум на областните управители от Северна България

Развитието на вътрешния туризъм и привличането на повече гости от балканските страни ще бъде водещ приоритет за областите от Северна България.

Това бе оповестено по време на конгрес в Плевен, проведен от регионалния шеф Иван Янчев. В срещата участваха и по-голямата част от регионалните шефове от северната част на страната, измежду които бе и Анатоли Станев. На място той заявява безапелационната си поддръжка в сходен жанр начинания и съобщи, че би трябвало да се поставят нужните старания за реализация на капацитета на териториите. „ Русенският район, а и останалите области имат какво да предложат на посетителите – разновидностите са доста. Най-важното е да се обединим и да успеем да излезем с общи туристически направления, които да са завладяващи за разнообразни целеви групи “, сподели Станев. Той пое ангажимент дружно с посолството на Република България в Румъния да работят и по представянето на културно-историческото завещание от Северна България пред румънските туроператори. За задачата се планува даже организирането на туристическо ревю в Румъния.

Припомняме, че преди към месец регионалните шефове на Русе, Габрово, Велико Търново, Разград, Плевен, Силистра, Шумен и Ловеч се сплотиха и сътвориха страница във Фейсбук, целяща да разпространяват забавни локални начинания. Предстои създаването и на нови информационни канали, като най-вероятно измежду тях фокус ще бъде подложен върху Instagram.

Взе се решение и за осъществяване на поредност от състезания, ориентирани към юношески аудитории и срещи с инфлуенсъри.

В рамките на срещата бяха разисквани и общи проблеми пред администрациите, като следва да бъдат дискутирани препоръчаните от регионалните шефове решения с представители на Министерски съвет.

В края на срещата бе посетен и Института по винарство и лозарство в Плевен, който разполага с генбанка от над 2000 сорта грозде. Най-старата бутилка вино, която се съхранява там е от 1892 година, а общият брой на бутилките е към 10 000. Очаква се по бъдеща европрограма да се направи музей на виното, който ще включва и специфична дегустационна зала.

Домакин на идната среща през август ще бъде Областната администрация в Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР