Развитието на технологиите, дигитализирането на услугите и търговията доведоха до

...
Развитието на технологиите, дигитализирането на услугите и търговията доведоха до
Коментари Харесай

7 причини да пазарувате онлайн – какви са предимствата?

Развитието на технологиите, дигитализирането на услугите и търговията доведоха до напредък на онлайн продажбите. Силен подтик на процеса даде и Ковид-19, ограниченията, наложени за ограничението му, и условието за обществена отдалеченост. Голяма част от търговците имат своите онлайн магазини, като цифровата търговия към този момент не е непокътната единствено за търговци на артикули за бита, облекла, обзавеждане, аксесоари. 

Все повече хранителни магазини и заведения също оферират доставка на артикули до дома, закупени от техните онлайн магазини и уеб сайтове. И до момента в който част от потребителите не престават да се двоумят дали да пазарят онлайн, притеснявайки се от невъзможността да допрян, тестват продукта, преди да го изберат, то други избират този метод на извършване на покупки, осъзнавайки безспорните му преимущества и тяхното натежаване над минусите.

Кои са главните аргументи да пазарувате онлайн?

1.       Възможност за по-изгодни покупки

Често се случва стоките да бъдат по-изгодни онлайн. И това не включва единствено по-ниска цена, а доста други спомагателни екстри – струпване на точки за преданост, когато пазарувате от даден търговец, които могат да се употребяват за отстъпка от цената при последваща покупка, промоции и понижения, които може елементарно да следите и да се възползвате от тях, в случай че се абонирате за бюлетина на търговеца, талони за понижение и други.

2. Пестене на време и средства

Трудно бихте могли да обиколите 20-30-50 магазина, с цел да сравните изискванията и цените на един и същи или сходни артикули. Онлайн това става за минутки и с няколко клика. Така може да намерите търсения артикул на промоция или на по-изгодна цена.

3. Безопасност

Не, не става дума единствено за вирусни инфекции. Вероятността да ви оберат, до момента в който сте заети с извършването на покупки и не внимавате, е огромна. В изискванията на дома ви този фактор отпада.

4. Възможност за отвод от стоката

Когато закупите рокля от физически магазин, приберете се у дома и откриете, че тя не подхожда на цвета на обувките ви, няма какво да извършите. Онлайн извършването на покупки взема решение този проблем. Може да върнете всеки артикул в 14-дневен период от датата на доставката му и да си получите парите назад. Това ви дава задоволително време да огледате неведнъж продукта, да прецените подобаващ ли е за другите артикули, с които ще се носи или употребява, и да решите ще го задържите ли.
Рекламацията след онлайн извършване на покупки: Внимавайте да не се опарите
Когато пазарувате онлайн, би трябвало да внимавате да не стъпите на тъничък лед. Защото щом видите и пробвате стоката, по която сте си изгубил...
Прочети повече
5. Възможност за сравняване на артикули, които закупувате, с тези, които имате

Ако търсите шалте за спалня, доста по-лесно и сполучливо ще го отриете, в случай че сте в стаята, за която ви е нужно. Така по-ясно ще може да си визиите по какъв начин би се вписало в интериора. Нещо повече – когато продуктът бъде доставен от пощальон, ще може да го отворите и изпробвате, с цел да сте сигурни, че то е с цвета на килима да вземем за пример. В действителните магазини това е невероятно. Нито сходно сравняване на цветове в интериора, нито връщане на артикул, в случай че не се окаже точният колорит.

6. Много по-голям избор

Ако живеете в дребен град, където изборът на артикули и броят на комерсиалните обекти не е огромен, това важи с особена мощ. Пазарувайки онлайн, вие имате достъп до продукти от всяка точка на света и може да се сдобиете със артикули, изчезнали в града или страната ви.

7. Възможност за подмяна
Онлайн продажби - един метод да изкараме в допълнение пари
Много хора в България се пробват да изкарат в допълнение средства. Един от методите това да се случи е да продаваме разнообразни неща онлай...
Прочети повече
Ако пазарувате за член на фамилията си или за подарък, онлайн магазините ви дават опция за подмяна при положение, че това не е подобаващият артикул и е необходим друго номер, цвят и така нататък Тази алтернатива рядко ще откриете във физическите магазини на марките.

Какво не следва да ви стопира?

-          Факторът доставка. В множеството случаи, когато купувате над избрана сума, тя е безвъзмездна. Изгодни доставки на алегорични цени оферират пък друга част от търговците.

-          Факторът неспособност да се пипне и опитва продуктът. Почти всички онлайн магазини дават опция за обзор и тест на продукта при доставка със спедиторска компания, преди да бъде обезщетен.

-          Факторът измами. Ако закупувате артикули от известни уеб сайтове, в случай че поръчвате с обзор преди заплащане, то вероятността да станете жертва на машинация е съвсем нулева. Следва да внимавате единствено с компании, които не са познати на пазара, както и когато заплащате поръчаните продукти авансово.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР