Развитието на китайско-руските отношения показа, че непрекъснатото консолидиране и развитие

...
Развитието на китайско-руските отношения показа, че непрекъснатото консолидиране и развитие
Коментари Харесай

Си и Путин: Стратегическата координация между Китай и Русия предвещава нова ера за света

Развитието на китайско-руските връзки сподели, че непрекъснатото консолидиране и развиване на двустранните връзки, характеризиращи се с непрекъснато добросъседско другарство, всеобхватна стратегическа съгласуваност и взаимноизгодно съдействие, служи на главните ползи на двете страни и нации. То дава отговор на упованията на интернационалната общественост и е в сходство с наклонността на времето.

Това сподели ръководителят на КНР Си Дзинпин в неделя, като част от новогодишните поздрави, които си размениха с съветския президент Владимир Путин, предава Синхуа.

От името на китайското държавно управление и народ, Си насочи откровени поздравления и най-хубави пожелания към Путин и съветския народ.

Си сподели, че пред лицето на измененията, невиждани от един век и нестабилното интернационално и районно състояние, връзките сред Китай и Русия постоянно са поддържали крепко и устойчиво развиване и са се движили устойчиво в вярната посока през 2023 година

С добави, че по време на двете им срещи в Москва и Пекин тази година той и президентът Путин са имали откровени диалози и са постигнали необятен консенсус по двустранните връзки и главните интернационалните и районни въпроси от общ интерес.

Под взаимното управление на двамата водачи двете страни в допълнение задълбочиха политическото взаимно доверие, ускориха стратегическата съгласуваност и реализираха нови резултати във взаимноизгодно съдействие, добави Си.

Тъй като годишният размер на двустранната търговия доближи задачата от 200 милиарда щатски $ предварително и Годините на спортния продан сполучливо завършиха, Си сподели, че материалните и публични основи на двустранните връзки са станали по-солидни.

Си сподели, че той и президентът Путин взаимно са оповестили, че двете страни ще проведат Години на културата Китай-Русия 2024-2025 година, отбелязвайки, че двете страни също по този начин ще отпразнуват 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Русия.

Си сподели, че е подготвен да поддържа непосредствен контакт с президента Путин и се надява да одобри 75-ата годишнина и Китайско-руските години на културата като опция да насочи двете страни към подсилване на взаимното доверие, разширение на съдействието и продължение на другарството, тъй че подсигурява, че връзките сред Китай и Русия се движат устойчиво по верния път.

В своя привет Владимир Путин насочи откровени новогодишни поздрави към ръководителя Си и пожела на приятелския китайски народ благополучие и положително здраве.

Путин означи, че те са се срещнали два пъти през тази година, давайки мощен подтик на всестранното развиване на руско-китайското всеобхватно стратегическо партньорство за съгласуваност за нова епоха в интернационалните връзки.

Двустранното икономическо и комерсиално съдействие процъфтява, като двустранната търговия надвиши задачата от 200 милиарда $ предварително и сложи нов връх, сподели Путин.

Руско-китайските години на спортния продан бяха сполучливо извършени, Руско-китайските години на културата са подготвени да стартират и двете страни скоро ще отбележат 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки, сподели той.

Смята се, че с общите старания на двете страни ползотворното съдействие сред двете страни в разнообразни области ще реализира по-големи резултати, а двустранното съдействие в границите на механизмите на Организация на обединените нации, Г-20, Шанхайската организация за съдействие и БРИКС също ще означи нов прогрес, добави той.

В същия ден китайският министър председател Ли Цян и съветският министър председател Михаил Мишустин си размениха новогодишни поздравления.

Под стратегическото управление на Си и Путин китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство за съгласуваност за нова епоха се развива по резистентен, здравословен и постоянен метод, а практическото съдействие сред двете страни в разнообразни области непрестанно се задълбочава, сподели Ли.

Китай е подготвен да продължи да работи с Русия за използване на значимия консенсус, реализиран от двамата държавни глави, да се стреми към повече резултати от практическото съдействие и да даде нов подтик на развиването на двустранните връзки, добави Ли.

Отбелязвайки, че през 2023 година 28-ата постоянна среща сред съветски и китайски държавни ръководители е постигнала ползотворни резултати, Мишустин сподели, че Русия е подготвена да поддържа градивна връзка с Китай, с цел да издигне двустранното съдействие на по-високо равнище.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР