Развитие по скандалния случай от Пловдив с агресивния шофьор, който

...
Развитие по скандалния случай от Пловдив с агресивния шофьор, който
Коментари Харесай

Мъжът, счупил с ръце стъклото на бус в Пловдив, може да получи до 5 години затвор

Развитие по скандалния случай от Пловдив с нападателния водач, който разруши с пестник стъклото на микробус, който се е движел след него.

След като потърпевшият лидер описа за неприятния случай, полицията откри нападателя, а прокуратурата му повдигна няколко обвинявания. Шофьорът на микробуса – Артур Мол, получи пострадвания по лицето и ръката от счупените стъкла. Агресията беше снимана на видеоклип, който обиколи обществените мрежи.  Нападателят е 43-годишен мъж от Пловдив и с прокурорско предписание  е арестуван за 72 часа.

„ Причината за саморазправата е, че обвиненото лице се е подразнило и е счело за рискова маневра на потърпевшия водач. След това е подхванало изпреварване, блокирало е пътя на автомобила, който е управлявал потърпевшия, и неотложно се е насочил към него, удряйки с длан стъклото на шофьорската врата на микробуса ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” районният прокурор на Пловдив Петър Петров, предава Нова.

Той посочи, че нападението е станало към 17 часа на 23 октомври на ул. „ Академик Петър Динеков ” в града под тепетата. „ Пострадалият е съумял да заобиколи блокирали го автомобил и отдалечавайки се на безвредно разстояние, е подал сигнал на незабавния телефон 112. След това полицията е реагирала и в четвъртък обвинения е бил открит и арестуван ”, акцентира Петров.

По думите му на мъжа са повдигнати три обвинявания. „ Първото е за безчинство, което се отличава с особена смелост. Следващото е за лека телесна щета, породена по хулигански подбуди. И третото обвиняване е за разваляне на непозната движима движимост. Предвиденото наказване за хулиганството и повреждането на непознато имущество в закона е планувано наказване е до 5 години отнемане от независимост. Телесната щета е по-леко наказуема ”, уточни прокурорът.

Петър Петров акцентира, че обвиненият не е престъпно проявен и няма нарушавания на пътя. „ Твърдо ще съблюдаваме правилото на нулева приемливост към всякаква демонстрация на експанзия и принуждение, без значение къде се случват те ", добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР