Развълнувана съм днес да покажа в приказната Венеция къс от

...
Развълнувана съм днес да покажа в приказната Венеция къс от
Коментари Харесай

Български икони и скулптури красят Венеция по случай европредседателството

Развълнувана съм през днешния ден да покажа в приказната Венеция пай от хубостта, изкуството и любовта на нашата страна посредством творбите на двама от най-изявените български създатели - Лили Владимирова и Крум Дамянов. Ключовите думи през днешния ден са „ Пазители “ и „ Обединение “, освен поради името на тази галерия, което сплотява тези двама разнообразни създатели – „ Guardians “. Това сподели на откриването на изложбата във Венеция отрасловият министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила. Новината заяви персонално тя в профила си във Facebook.

"Усилията ни в този момент, повече от всеки път, са да запазим построеното и да останем обединени без значение от нашите разлики, без значение от нашите религия, език, народност, обичаи, опит и ползи ", добави Павлова.

Изложбата, отдадена на Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, за първи път показва пред италианската аудитория неповторима комбинация от традиция и актуалност, мост сред православната иконопис и модерната статуя, сред българската и италианската просвета и нематериалност, задълбочено подбрани и показани от един от най-уважаваните изкуствоведи - професор Джулио Пизани. Сега, в годината на Европейското културно завещание, нашето обръщение е: „ Укрепване на европейската еднаквост посредством обучение и просвета “.



"Именно това са полезностите, посредством които съществуваме единни в благосъстоянието на нашите разнообразни култури. Защото изкуството е постоянно, а мирът – нашето бъдеще. Признателна съм за наличието и поддръжката на моите домакини - кмета на Венеция Луиджи Бруняро и президента на Конфиндустрия Винченцо Боча, компанията на които ме кара да се усещам като вкъщи. В диалозите обърнахме внимание освен на значимите събития и цели на Българското председателство, само че и си припомнихме историческите обстоятелства, които ни свързват и които грижливо пазят ръкописите от италианските библиотеки. Пожелавам на изкуствоведите, туристите и гостите на Венеция да се насладят на гения на българските създатели и да изпитат онази духовна наслада, която не може да се нарисува ", сподели още министър Павлова.



Сега хиляди поданици на италианския град Венеция и туристи от целия свят ще могат да се допрян до творчеството на двама български създатели.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР