Разумен срок, в който ще задържим третия мандат, означава докато

...
Разумен срок, в който ще задържим третия мандат, означава докато
Коментари Харесай

Иван Иванов: До последно ще оползотворим всички възможности за съставяне на правителство с третия мандат

Разумен период, в който ще задържим третия мандат, значи до момента в който намерим единодушие сред политическите сили за сформиране на кабинет.

Това е последната опция в границите на този парламент и ние считаме до последно да оползотворим всички благоприятни условия. Предстоят диалози с политическите сили, чакаме мандат от Националния съвет за това. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Иван Иванов в ефира на NovaNews.

По думите му левицата ще подходи извънредно отговорно. „ Ще поканим партиите на диалози и това ще отнеме всичкото време, което е належащо да се проведат тези срещи. Някакво експедитивно бързане в тази обстановка не би било потребно. Трябва да се обсъдят всички вероятни политики, които биха могли да се осъществят в границите на 48-ия парламент. Ще бъдем извънредно диалогични, ще се търсят всички вероятни допирни точки за болшинство. В противоположен случай отиваме на избори, което няма да донесе нищо положително на България “, безапелационен е той.

Според Иван Иванов от решението на Националния съвет ще стане ясно с кои партии левицата ще води договаряния, само че упованието е това да са всички парламентарно показани сили. „ Ще търсим допирните точки, които да доведат до позитивен резултат, какъвто беше плануван през днешния ден при връчването на мандата “, уточни той.

„ Трябва да бъдем по-диалогични и Българска социалистическа партия има опит в тази посока “, съобщи Иванов и продължи: „ В сходна обстановка би трябвало да бъдат слагане по-малко червени линии. В последна сметка решението дали ще има държавно управление, или ще отидем на избори, е в ръцете на всички партии “, изясни социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР