Разследващите убийството на IT специалистката открили петно в колата й.

...
Разследващите убийството на IT специалистката открили петно в колата й.
Коментари Харесай

Докараха Виктор Спига в България

Разследващите убийството на IT специалистката разкрили леке в колата й. Адвокатът: В първите дни споделяше, че е почтен

Заподозреният за убийството на IT специалистката Алена Щерк Виктор Спига беше екстрадиран от Италия. Костариканецът с италиански паспорт дойде на Летище София с постоянен полет следобяд в сряда, съобщи "Телеграф ".

Веднага откакто пасажерите слязоха от самолета и стартира извозването им към салона за идващи, Спига слезе по стълбите и незабавно бе качен в наследник микробус. По процедура първо се минава през Гранична полиция, където му снемат пръстови отпечатъци при влизане в страната, след което го откарват в ареста.

Престъплението

Спига бе упрекнат задочно за ликвидиране на 47-годишната Алена Щерк на 26 против 27 май т.г. в столичния кв. Бояна, където е живеела. Жената е убита с голям брой удари. Тялото й е закарано с нейната кола и изхвърлено покрай Радомир. След това Спига отпътувал с кола чартърен за Италия през Гърция. Там бе арестуван след европейската заповед за арест, издадена у нас. Докато тялото на Щерк не бе намерено, обвиняването бе за похищение, а след това бе преквалифицирано в ликвидиране. Щерк и Спига са били бизнес и интимни сътрудници преди време. Основната версия за претекста за закононарушението е ревнивост.

Защитата

На летището чакаше и юристът на Спига Любен Казанлиев. Той сподели, че в четвъртък ще му бъде повдигнато обвиняване персонално и чака да бъде оставен в ареста.

"В последните дни сме си говорили за персоналните му неща, за жилището, работата му, за сдружението – неща, които имам да свърша по тях. В първите дни споделяше, че е почтен и няма общо със случая и ми даваше насоки какво да приказвам пред медиите. Ако му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, което аз чакам, ще апелираме и според от материалите по делото, ще градим защитна тактика ", сподели още Казанлиев. На летището стана ясно, че Виктор Спига се е съгласил непринудено на екстрадиция от Италия по съвет на италианския си бранител и на българския си юрист.

Доказателство

Любен Казанлиев добави, че в Италия е тестван подробно автомобилът, с който Спига е пътувал. „ Иззети са всички движимости, които са се намирали в него и със специфични субстанции е осъществена инспекция за следи от кръв или други субстанции. Единствено е открито едно леке от неорганично вещество на стелката до тази на водача, т.е. на прилежащата седалка, като не може да се каже дали това е нова диря, или е нещо останало от преди - въпреки всичко той е наел колата и я е употребил 2-3 дни, преди този момент тя е наемана от други хора “, сподели още юристът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР