Разследващи полицаи от ГКПП Калотина бяха задържани заради корупционни практики.

...
Разследващи полицаи от ГКПП Калотина бяха задържани заради корупционни практики.
Коментари Харесай

Комисар Стефан Банков: Най-често корупция има в КАТ и "Гранична полиция"

Разследващи служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " бяха арестувани поради корупционни практики. Според държавното обвиняване те са получавали подкупи от лица, които са разследвали.По време на акцията чиновниците са арестувани с белязани пари. Подкупите се изпирали през оборотите на столично заведение, благодарение на трети човек.

Как беше разплетена схемата и какви са практиките при следствие на полицейски чиновници - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше основен комисар Стефан Банков, шеф " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.

Той изясни, че схемата наподобява обикновена на пръв взор, само че в действителност чиновниците не са взимали пари от самите лица, които са разследвали, а са упорствали те да бъдат давани в заведението.

Така се основават изискванията те да бъдат препрани и изчистени, в случай че са маркирани. Полицаите познават доста добре наказателния развой, познават способите, изясни комисар Банков.

Главен комисар Стефан Банков, шеф " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи: Има доста разбори къде в Министерство на вътрешните работи има корупция, само че чиновниците на КАТ, на " Гранична полиция " са на първа линия и имат най-пряк достъп с жителите и когато вземат даже минимални суми от 5,10 лева, остава едно чувство за безотговорност.

Комисар Банков увери, че от Министерство на вътрешните работи ще упражняват непоколебим надзор против най-разпространената корупционна процедура от служители на реда на пътя.

Главен комисар Стефан Банков, шеф " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи: Сега сме насочили вниманието си към " Пътна полиция ", идва лято, деен сезон, тъй че в случай че някой от КАТ мисли, че може да направи бързи пари, мога да го уверя, че това няма по какъв начин да стане.

Комисар Банков добави, че е най-силно впечатлен от граничните служители на реда, които вменяват на жителите, че си заплащат наложителни такси и се стига до това да се благодари на подкупващите служители на реда от тези, които им дават пари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР