Разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лидера на Атака

...
Разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лидера на Атака
Коментари Харесай

МВР нареди принудително довеждане на Сидеров

Разследващ служител на реда е разпоредил насилственото довеждане на водача на " Атака " Волен Сидеров в Столична дирекция на вътрешните работи. Причината е, че в 15 ч, за когато Сидеров и бил свикан да в качеството на обвинен за предявяване на разпореждане за привличане на обвинен и за взимане на мярка за неотклонение " парична гаранция ", той отказал да предсатви персоналната си карта на входа и напуснал демонстративно.

По-рано прокуратурата заяви, че упреква Сидеров в две закононарушения и му е избрана гаранция от 50 000 лв.. Прокуратурата се самосезира през вчерашния ден по медийни изявления, в които Сидеров приканва да не се съблюдават карантинните ограничения и хората да отидат на черква за Великден. Прокуратурата се самосезира и за закана против орган на власт. Първото обвиняване е по отношение на отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние, посочва прокуратурата. Второто закононарушение на Сидеров съгласно прокуратурата е, че на 13 април 2020 година незаконно е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи.

Сидеров има 14 дни, с цел да внесе гаранцията си, която има право и да апелира.

Освен това във вторник Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ дело против Сидеров. То е за отправяне на опасност против прокурор и проверяващ служител на реда. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април, Сидеров отправил " закани по отношение на органи на властта, за да ги принуди да не издигнат обвиняванията. " Правете си сметката, тези които в този момент се готвите да ми повдигнете обвиняване, какъв брой време ще живеете! ", " Тези, които сте приели в този момент да действате против мен, няма да ви бъде! ", са репликите, поради които Сидеров го чака следващото обвиняване.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР