Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е

...
Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е
Коментари Харесай

Не могат да открият убиеца на Къро

Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е в задънена улица. Властите в Кейптаун нямат обвинени за атентата, в който бяха разстреляни Каменов, брачната половинка му, телохранител и икономка.

Една от версиите, върху които службите са работили преди седмица, е зад поръчката да стои договорка с нешлифовани диаманти, заяви 24 часа. Проверявано е дали Къро не се е забърквал в трафика със скъпоценности, тъй като в три изтезания на българи преди години са намесвани нерегламентирани продажби на брилянти.

Другото, което е наложило следствието да се насочи в тази посока, е фактът, че след всяко нападение против човек от подземния свят в Република Южна Африка управляващите наложително търсят диамантена връзка. Правителствени данни сочат, че по-голямата част от жертвите са били в мрежа за търговия със скъпоценни камъни.

Любопитното е, че закоравели нарушители, които години наред се търсят за наркоразпространение, поръчкови убийства, грабежи, точене на карти или измами за милиони, биват разстреляни чак когато влязат в скица за пазаруване или пласиране на диаманти.

При Къро също е правена инспекция, само че не са открити доказателства в тази посока.

Сериозни подозрения има за 43-годишния предприемач Джордже Михалевич, брачен партньор на “Мис България ” Наталия Гуркова, който беше разстрелян през септември 2018 година в Бедфордвю, до момента в който се прибира у дома с колата си. Властите незабавно заподозряха, че зад кървавото нахлуване стои спор за платина и злато, тъй като той е притежател на фирмите Sandton Gold, Diamond Exchange и Salon Prive.

Приживе името на Джордже е свързвано нееднократно и с хора, които развиват бизнес в областта на добива на редки минерали. Сред упоменатите са мъж на име Хуан Майер, за който в Южна Африка се написа, че е от така наречен “златни босове ”, както и Крис Коуреметис, прочут с прякора си “Мистър Биг ” - погубен през 2011 година от незнаен мъж, който изстрелял в тялото му общо 18 патрона. За 35-годишния Коуреметис, който по народност е бразилец, се знаеше, че управлява една от най-големите организации за незаконна търговия със злато в републиката. Той беше прочут и като притежателя на най-много парцели сред подземните босове там.

След гибелта на Джордже южноафрикански правосъден следовател описа пред съда, че имал доказателства, сочещи, че Михалевич изкупувал ролекси и други скъпи часовници, крадени при отвличания, влизания с щурм в имения и коли. Това било едно от закононарушенията, за които го подозирали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР