Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден сигнал

...
Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден сигнал
Коментари Харесай

Маскираните похитители от Хърсово отвлекли и пребили грешния човек


Разследването на случая почнало на 2 ноември, след подаден сигнал от жителка на Хърсово, че маскирани са нахлули в дома ѝ, нападнали мъжа, с който живее, и го качили в автомобил. Малко по-късно похитеният бил изхвърлен от колата, а похитителите избягали.

" Оказало се, че мъжът е похитен и пребит простъпка, поради близо 3000 лева, които негов съселянин намерил ", обясни окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. 

Освен това парите, по чиито дири тръгнали, били мухлясали и съвсем негодни за потребление. В банка в Разград било направено заявление банкнотите да бъдат сменени. Похитителите съумели да се доберат до бордерото за замяна на парите и решили да ги откраднат.

За да стигнат до притежателя на сумата, те задали на джипиеса на джипа БМВ Х5, с който се придвижвали от Острово до адреса в Хърсово, само че навигацията им изиграла неприятна смешка и ги отвела на различен адрес, описаха още от прокуратурата.

Похитителите - на възраст сред 28 и 41 години, носили револвери, пушка и маски. Повече от час те се опитвали да измъкнат от неверния човек информация къде са парите.

В тежко положение със счупена челюст и натъртвания 52-годишният потърпевш е настанен в разградската болница. Похитителите създали опит да отвлекат и доведената му щерка, само че момичето се барикадирало в една от стаите на дома си. 

По думите на прокурор Тодоров " такава неточност се случва доста рядко в криминалистиката ". 

Установени са всички петима причинители, а четирима са арестувани. Петият се включил към останалите по пътя по тяхна покана. Петимата  нямат публична месторабота, занимавали се с бодибилдинг.

За двама от тях, които са престъпно проявени за разнообразни закононарушения, са импортирани ограничения за неотклонение " задържане под стража ", които ще се гледат в петък от състав на Разградския областен съд.

Обвиненията против тях са за обир и похищение, като наказването за първото действие е отнемане от независимост от 5 до 15 години, а за похищение - от 7 до 15 години. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР