Разследването на катастрофата с автобуса от Северна Македония, при която

...
Разследването на катастрофата с автобуса от Северна Македония, при която
Коментари Харесай

Разследването на катастрофата с автобуса от Северна Македония е към своя финал

Разследването на злополуката с рейса от Северна Македония, при която починаха 45 души, е към своя край. Очакват се единствено резултатите от експертизите - съдебномедицинска, автотехническа, пожаротехническа и сложна. Те може да са подготвени даже преди Коледа, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия ръководителят на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Според него данните все още сочат, че евентуално скоростта на рейса е била несъобразена с пътните условия. В нощта на случая е валял дъжд, а платното е било мокро.

В отговор на въпрос Сарафов сподели, че няма причинно-следствена връзка сред случая, пътната сигнализация и маркировката. Той посочи, че те може да са съдействали, само че лидерът е трябвало да бъде по-внимателен и да кара със съобразена скорост.

За момента е известно, че по незнайна към момента причина рейсът се отклонил вдясно и се е нанизал на мантинелата, която отделя мястото за отмора от автомагистралата. От удара се пробива резервоара, поражда пожар, а транспортното средство се заклещва сред мантинелите, отделящи двете платна на автомагистралата (заключенията на следствието за злополуката вижте ).

на случая откри, че настилката е в чудесно положение, само че маркировката е износена, като не е изпълнено наставления от пролетта за обновяването й.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР