Разследван ли е за данъчни измами новият шеф на ДФ

...
Разследван ли е за данъчни измами новият шеф на ДФ
Коментари Харесай

ГЕРБ: Съден ли е новият шеф на ДЗФ за данъчни измами

Разследван ли е за данъчни измами новият началник на Държавна фирма " Земеделие " Борис Михайлов. Това въпрос зададоха представителите на ГЕРБ Томислав Дончев и Тома Биков на брифинг в централата на партията, траял малко повече от 2 минути.

Припомняме, че Михайлов беше назначен на поста на 10 юни, когато предшественикът му Васил Грудев беше освободен от поста на изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ". Той беше показан по този начин:

Борис Михайлов е роден през 1959 година в София. Той има магистърски степени по стопанска система и право. Също по този начин има приключен курс по мениджмънт в Съединени американски щати, както и квалификационни курсове в региона на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните тържища. Работил е като инспектор в Министерството на финансите, шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото, както и като юрист по данъчно и наказателно право.

" През 2008 година против лицето Борис Давидов Михайлов е импортиран обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинителният акт е против него и още шестима души. Обвинението е за присъединяване в проведена незаконна група, работила в интервала 2001 - 2004 година ", съобщи през днешния ден Биков.

" Лице със същите три имена е било арестувано в проведена незаконна група, източила 15 млн. лв. Данък добавена стойност през 2004 година Въпросното лице е било арестувано в качеството му на шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел " ", добави Биков.

По думите му проверяващите тогава са открили, че незаконната група, в която е взело участие лицето със същите имена, е плащала на лица да записват на тяхно име компании с фиктивна активност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР