Разширението на бул. Цар Борис III няма да засегне църквата

...
Разширението на бул. Цар Борис III няма да засегне църквата
Коментари Харесай

Разширението на бул. Цар Борис III няма да засегне църквата Св. вмчк Пантелеймон

Разширението на бул. " Цар Борис III няма да засегне църквата " Св. вмчк Пантелеймон " , оповестяват от Столична община.

Информацията се дава във връзка въпроси, свързани със засягането на постройката на църквата " Св. вмчк Пантелеймон " на бул. " Цар Борис III " от регулационния проект за разширение на булеварда по отношение на планиране на кръстовището със Софийския околовръстен път (сега бул. " Никола Петков " ).

В момента Софийският околовръстен път е в стадий оповестяване на плана за обстоен организационен проект. По време на процедурата по оповестяване и обявяване на проекта в Направление архитектура и градоустройство /НАГ/ са постъпи несъгласие по проекта от свещеника на църквата, в което той обръща внимание, че разширението на тротоара визира храма. Веднага са били подхванати дейности по поправяне на техническата неточност и още на 15 май 2020 година поправеният план, в който регулацията се измества отвън постройката, е изпратен за координиране в Националния институт за недвижимо културно завещание. След приемане на писмото за координиране на корекцията, чертежите ще бъдат качени на уеб страницата на НАГ.

Чертежите и писмото са изпратени на храмовото настоятелство, с цел да може да се запознае с тях авансово , написа в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР