Разширената двупосочна газова връзка с Турция ще бъде открита до

...
Разширената двупосочна газова връзка с Турция ще бъде открита до
Коментари Харесай

Газовата връзка с Турция ще бъде открита в края на месеца

Разширената двупосочна газова връзка с Турция ще бъде открита до края на този месец, е съобщил министър председателят Бойко Борисов на среща с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм, описаха пред " Дневник " членове на държавната делегация.

На път за Израел Борисов през днешния ден е в Турция в отговор на поканата на Йълдъръм да бъде посетител на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод (TANAP).

Изпълнени са всички строително–монтажни работи, следва въвеждането на градежа в употреба. С построяването на лупинга ще се усили опцията за транзитиране на природен газ от България към Турция от 14 милиарда куб. м. до 15.7 милиарда куб. м. годишно. Наред с това ще може да се транзитира природен газ и в противоположна посока - от Турция към България, е споделил Борисов.

Разширяването на газопровода за Турция в сектора сред компресорна станция " Лозенец " и очистното оборудване " Недялско " е основно за развиването на съществуващата междусистемна съгласуваност сред България и Турция, е подчертал Борисов
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР