Разсекретете доклада от КСНС за Македония“, призова Тошко Йорданов Ще

...
Разсекретете доклада от КСНС за Македония“, призова Тошко Йорданов Ще
Коментари Харесай

ИТН: Ще направим усилие когато бъдем поканени за консултации за съставяне на правителство

„ Разсекретете отчета от КСНС за Македония “, прикани Тошко Йорданов
Ще създадем изпитание когато бъдем поканени за съвещания за сформиране на държавно управление. Но не непременно. Това завиха представителите на ПГ на „ ИТН “ по време на консултациите при президента Румен Радев.

По думите на ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов диалогичността и морала в политическата среда у нас ги няма. Но от партията ще създадат всичко в границите на морала.

„ Консултациите се правят в каскада от рецесии. Това изисква отговорно деяние освен в народен, само че и в интернационален проект, значи амбициозна, единна външна политика, с цел да отстояваме ползите си и да не допуснем България да остане в периферията на Европейски Съюз. “, съобщи президента Румен Радев.

„ Надявам се да извличате поука от миналата година. Не мога да не отбележа Вашата поредна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ, по тази причина чакам и Вашето отговорно отношение при договарянията за сформиране на държавно управление. Сложна е обстановката в Народното събрание, нужни са старания за сформиране на държавно управление, въпреки това са нужни дейности за приемането на значими закони за ПВУ и Бюджета. “, уточни още президента.

„ Благодаря за оценката, че сме поредни, тъй като в политиката през днешния ден всеки се върти оттова, откъдето духа вятъра. “, отговори Йорданов.

Той зави, че ще си разреши да употребява мотива, че е на среща в президентството, с цел да изиска от президента да разсекрети стенограмата от КСНС през януари, „ с цел да се чуе кой лъже и кой не “. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ направи подобен апел още предходната седмица от трибуната на Народното събрание.

„ Ще употребявам малко безочливо обстановката да Ви помоля да разсекретите оня КСНС, с цел да се види кой лъже. Лицемерието и лъжата са метод на другарство, по тази причина е значимо българите да знаят кой лъже. На КСНС не се сподели нищо значимо, само че около него се изрекоха доста неистини. “, акцентира Тошко Йорданов.

„ Добре е да се знае истината, само че аз държа всеки един човек в този съвет да може да изкаже свободно своето мнение. Разсекретил съм стенограми за КТБ, само че консултативна среща едвам откакто изпратих искане до всеки да каже дали е склонен. Не желая да се компрометира свободата на изложение при идващите КСНС. “, безапелационен беше Радев.

„ Големият грях във връзка с българската политическа класа е, че не помниха македонските българи “, уточни още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР