Разрушени са сгради, мостове и пътищаРазби се руски пожарен самолет,

...
Разрушени са сгради, мостове и пътищаРазби се руски пожарен самолет,
Коментари Харесай

Наводнения в Турция погубиха над 50 души

Разрушени са здания, мостове и пътища
Разби се съветски пожарен аероплан, 8 починаха

Най-малко 57 души починаха в наводненията и свлачищата по черноморското крайбрежие на Турция, заяви турската организация за битка с бедствията и изключителни обстановки, съобщи АП.

Проливните дъждове в черноморските окръзи Кастамону, Синоп и Бартън в сряда предизвикаха наводнения, които унищожиха жилищни здания, отнесоха коли и трансфораха в непроходими доста пътища. Повредени бяха минимум пет моста.

По данни на организацията за битка с бедствията 48 са починалите в Кастамону, осем в Синоп и един в Бартън. Осем души са настанени в болница.

Междувременно съветски аероплан за гасене на пожари се разруши в окръг Кахраманмараш, Южна Турция. Загинали са всички осем души на борда - петима съветски военнослужещи и трима турски жители, които са показвали огнищата на пожара.

Самолетът Бериев Бе-200 на съветското министерство на защитата е работил във формирование за гасене на пожари в окръг Адана.

За изясняване на аргументите за злополуката на мястото на случая е изпратена комисия на съветското министерство на защитата.

Самолетът бил изпратен да гаси горски пожар в община Оникишубат, провокиран от паднала гръмотевица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР