Разрушени от израелски въздушни удари сгради в ивицата Газа, 10

...
Разрушени от израелски въздушни удари сгради в ивицата Газа, 10
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по стотици цели в ивицата Газа

Разрушени от израелски въздушни удари здания в линията Газа, 10 октомври 2023 година. Снимка: АП

Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в линията Газа след огромното нахлуване на ислямистката формация " Хамас " през уикенда, съобщи ДПА. Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в региона на Ал Фуркан, оповестиха Израелските сили за защита рано тази заран. За трети път в границите на 24 часа в линията Газа бяха осъществени огромни набези. По данни на израелските военни са били изумени общо над 450 цели.

Военните обявиха, че квартал Ал Фуркан в северната част на линията Газа се употребява от " Хамас " като терористичен център. Израел съобщи, че регионът е бил база за голям брой терористични офанзиви, които са били осъществени против Израел.

Броят на починалите в Израел по време на огромните офанзиви на " Хамас ", почнали в събота, към този момент набъбна до минимум 1200 души, заяви израелската телевизия " Кан " тази заран. Най-малко 3000 души са били ранени. Самите израелски въоръжени сили дефинират броя на починалите от израелска страна на повече от 1000 души.

По данни на министерството на опазването на здравето на Газа до през вчерашния ден вечерта минимум 900 души са починали в линията Газа вследствие на контраатаките на израелските Военновъздушни сили, а 4500 други са били ранени.

Най-новата ескалация на спора в Близкия изток стартира на 7 октомври, когато бойци на ислямисткото придвижване „ Хамас “ започнаха да обстрелват с ракети Израел откъм линията Газа, проникнаха през граничната ограда на територията на Еврейската страна, убиха доста цивилни на разнообразни места в страната и взеха над 100 заложници. Израел разгласи, че минава в положение на война, наложи цялостна обсада на бранша Газа и последователно си върна цялостния надзор върху селища покрай Газа, където бяха останали дейни гнезда на бойци на „ Хамас “.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР