Разрушена инфраструктура и покъщнина. Това са резултатите от силното наводнение,

...
Разрушена инфраструктура и покъщнина. Това са резултатите от силното наводнение,
Коментари Харесай

Наводнение засегна тежко инфраструктурата и домакинствата в Хасково

Разрушена инфраструктура и мебелировка. Това са резултатите от мощното наводняване, което връхлетя Хасково нощес. Днес жители, управляващи и спасители се пробват да разчистят последствията от естествената буря, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Хасково.

Наводнени приземни етажи, изби, улици, паднали огради, разрушени пътища, отнесени коли са единствено част от вредите.

От районната противопожарна работа оповестиха, че подадените сигнали са към 260. За по-малко от час 62 литра на квадратен метър се изсипаха над регионалния град.

Кризисна е обстановката на хасковската ул. “Пионер ”.

“При снощния дъжд шахтата на улицата стартира да връща вода и нечистотия. От години се опитваме да се свържем с институциите, само че те си трансферират топката. Последно време при всеки дъжд е такова ситуацията ”, описа Генадий Костадинов. Нивото на водата е достигнало половин метър. Тежки провали и починали животни има в прилежаща къща на улицата. Павел Колев, който е гълъбар, е разкрил десетки удавени гълъби под водата. За благополучие е съумял да избави другата част от животните, както и новородени, които прибрал в дома си.

Ограничен е сектор по пътя за кв. “Болярово ” поради срутване на асфалта и тротоара. Водата е подкопала с към 20 см асфалтът, а тротоарът е свлечен изцяло. Има заплаха още да пропадне. От Оперативна програма “Екопрогрес ” сложиха ограничаващи знаци.

Почти на всички булеварди в града асфалтът е отвеян.

Междувременно кметът Добри Беливанов свика и спешен щаб в общината. Службите проучиха обстановката в града.

За благополучие бедстващи хора няма, както прекратени пътища към села също няма.

Според службите казусът на ул. “Пионер ” идва от непълен дебит на канализацията и задръстване с отпадъци от близкото дере. Там ще бъде изпратена техника от Оперативна програма „ Екопрогрес “, с цел да почисти инертните материали, а от ВиК-Хасково ще обезпечат машина „ Вома “ за почистването на канализацията.

От пожарната не престават да отводняват изби, асансьорни шахти и подземни гаражи. Към този час се изпомпва водата с дълбочина над два метра от комплекс „ Ривърхаус “, отводняват се още пространства на улица „ Тутракан “.

Повече от 20 отводнявания са направили от нощес до през днешния ден чиновниците на пожарната. Отстраняват се паднали дървета на улиците „ Ихтиман “ и „ Драгоман “.

Общо 110 сигнала са получени нощес от дежурния в община Хасково.

Без ток са били селата Нова Надежда и Узунджово, спиране на електричеството е имало и в хасковските квартали „ Куба “, „ Любен Каравелов “ и „ Ручока “.

Получени са сигнали за отнесени от водата коли.

И към този час продължава разчистването на нанесените вреди от бурята. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР