Разработването на ваксина за варианта Омикрон и нуждата от международно

...
Разработването на ваксина за варианта Омикрон и нуждата от международно
Коментари Харесай

"Модерна" излиза с нов бустер, Си Цзинпин зове "да добавим крила към тигър и да действаме"

Разработването на ваксина за разновидността Омикрон и потребността от интернационално обединяване в оправянето с отрицателните резултати от пандемията - това са някои от тематиките в речите на бизнес и политически водачи, говорили при откриването на Световния стопански конгрес. Той се организира виртуално поради Covid-19. Подробности от редактора Росина Петрова:

Изпълнителният шеф " Модерна " Стефан Бансeл разгласи, че фармацевтичната компания ще излезе с данни за своя характерна бустерна ваксина за разновидността Омикрон през месец март.

" Модерна " също по този начин създава смесен препарат, който включва бустерна доза против Covid-19 и пробна противогрипна ваксина.

По думите на Бансeл задачата е да се обезпечи една бустерна ваксина, която да се слага един път в годината за хората, които не желаят да си вършат по две-три ваксини на сезон.

От своя страна основният инфекционист на Съединените щати Антъни Фаучи означи, че няма данни, които да потвърждават, че повтарящите се имунизации против Covid-19 биха претрупали имунната система.

Той сподели, че е прекомерно рано да се каже по кое време Covid-19 ще се трансформира от пандемия в ендемия, само че изрази вяра това да стане още тази година, в случай че не се появят нови разновидности. 

В същото време китайският президент Си Цзинпин прикани страните да засилят съдействието между тях, с цел да предотвратят нов спад на международната стопанска система.

Той употребява като метафора тигъра - знакът, под който, съгласно китайския календар ще премине 2022 година:

„ За да посрещнем тежките провокации, пред които е изправено човечеството, би трябвало да прибавим крила към тигър и да действаме със смелостта и силата на тигъра, с цел да преодолеем всички трудности по пътя си напред “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР