Разработили сме активен въглен, който е отпаден продукт от костилките

...
Разработили сме активен въглен, който е отпаден продукт от костилките
Коментари Харесай

Проф. Павлина Долашка, БАН: Разработили сме активен въглен, за който установихме, че има силно абсорбираща способност за вируси

Разработили сме деен въглен, който е отпаден артикул от костилките на кайсии. Този деен въглен го тествахме за разчистване на тежки диабетни рани и установихме мощно абсорбираща дарба на бактерии, а също по този начин и на вируси. Това сподели проф. доктор Павлина Долашка от Института по органична химия към Българска академия на науките, в тази ситуация представляваща и Центъра по подготвеност за чисти технологии, който е финансиран с 24 милиона от държавното управление и европейска стратегия, съобщи кореспондент на  Агенция „ Фокус “ .

Долашка изясни, че в защитните маски има поставян деен въглен под разнообразни форми и изясни, че от Института са подготвени да беседват с компании, на които да им дават материала. „ Ако ни дадете опция с компании, които създават тези маски, ние имаме опит, тъй като чакаме и в 4 започващи компании, в които сме внедрявали доста артикули, можем дружно с тези компании да вложим този деен въглен, с цел да има задоволително количества както в аптечната мрежа, по този начин и по предприятията и институциите “, уточни тя.

Премиерът Бойко Борисов разпореди незабавно след края на съвещанието министърът на стопанската система Емил Караниколов, здравният министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева да открият връзка с българските производители, с цел да можем да имаме няколко вида маски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР