Разработените до момента ваксини работят добре и срещу другите варианти

...
Разработените до момента ваксини работят добре и срещу другите варианти
Коментари Харесай

МЗ разкри кога Делта К-19 мутацията може да покоси ваксинира...

Разработените досега ваксини работят добре и против другите разновидности на вируса, показват от Министерството на здравеопазването.

Ваксинирането на всички в международен мащаб е належащо, с цел да се спре разпространяването на вируса, се показва още в известието.

Ваксините защищават от тежко протичане на болестта, от хоспитализация и гибел. Ваксинираните биха могли да се заразят с COVID-19, само че при тях болестта ще премине с възпалено гърло и главоболие.

Една от разновидностите на до неотдавна наричания южноафрикански вариант понижава отбраната на антителата, формирани след заразяване с COVID-19 и след имунизация. Освен това хората са изморени от обществените ограничения и все по-рядко ги съблюдават. Това е съображение вирусът да продължи да мутира и математически краят на пандемията не наподобява да е близо, се показва в известието.

Много страни по света са основали огромни системи за геномно наблюдаване, с цел да схванат по какъв начин вирусът SARS-CoV-2 мутира. Мутациите ще не престават да бъдат разпознати и страните би трябвало да са подготвени да ги управляват в границите на напъните за преодоляване на пандемията. Учените от Южна Африка са основали система за наблюдаване, основана на последователен и районен метод, чиято цел е да се види по какъв начин вирусът мутира. Те са разкрили неочаквани промени в мутационния модел на вируса - не единични, а голям брой промени в шипчестия протеин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР