Разработен е план за евакуация на населениетоУкраинската държавна компания Енергоатом“

...
Разработен е план за евакуация на населениетоУкраинската държавна компания Енергоатом“
Коментари Харесай

„Енергоатом“ предупреди за много висок риск, свързан с АЕЦ „Запорожие“

Разработен е проект за евакуация на популацията
Украинската държавна компания „ Енергоатом “ предизвести за извънредно висок риск от приключване на радиация от Запорожката АЕЦ, отбелязва изданието “Гардиън ”.

Компанията показва като причина съветските артилерийски обстрели.

„ В резултат на периодическите обстрели е развалена инфраструктурата на станцията, съществуват опасности от приключване на водород и разпространяване на радиоактивни субстанции, висока е и заплахата от пожар “, оповестяват от „ Енергоатом “.



В същото време пък Русия продължава да хвърля виновността върху украинските сили за обстрела на централата.
Москва е изпратила писмо до членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в което ползва доказателства за обстрел на Запорожката АЕЦ, осъществен на 25 август от украинските сили.

Ръководителят на назначената от Москва регионална администрация Евгений Балицки съобщи, че управляващите в Запорожка област са подготвени за всякакво развиване на ситуацията към атомната електроцентрала.
Той добави, че е създаден и проект за евакуация на популацията при нужда.

През идната седмица в атомната електроцентрала се чака да дойдат специалисти на Международната организация за атомна сила.
В делегацията ще бъде и генералният шеф на организацията Рафаел Гроси и още 13 представители най-вече на неутрални страни, като няма да бъдат включени експерти от Англия и Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР