Разпространението на новия коронавирус насочи вниманието към малко обсъждана разлика

...
Разпространението на новия коронавирус насочи вниманието към малко обсъждана разлика
Коментари Харесай

Изследване: Мъжете по-рядко си мият ръцете от жените в тоалетната

Разпространението на новия ковид насочи вниманието към малко обсъждана разлика сред половете - мъжете по-рядко си мият ръцете от дамите в тоалетната, както демонстрират многогодишни проучвания и наблюдения на място, съобщи Ройтерс.

Здравните управляващи на всички места по света поучават, че миенето на ръцете е един от най-хубавите способи за предотвратяване от вируса, който към този момент се популяризира в към 80 страни.

Коронавирусът поваля по-лесно мъжете

Американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите подсетиха на уеб страницата си за резултатите от проучване от 2009 година, съгласно което "само 31 % от мъжете и 65 % от дамите мият ръцете си ", откакто са употребявали социална тоалетна, предава Българска телеграфна агенция.

Коментарите в обществените мрежи върху небрежността на мъжете в това отношение накараха авторитетна английска институция да сложи постери в тоалетните, напомнящи какъв брой потребни са водата и сапунът.

След като Сатнам Сангера се оплака в Туитър, че "пораснали " и "образовани " мъже в тоалетните на Британската библиотека не си мият ръцете, институцията реагира, като сложи спомагателни напомнящи надписи и в мъжките, и в женските тоалетни.

Подходът на мъжете и дамите към миенето на ръцете, откакто са били в тоалетна, също е друг, демонстрират няколко проучвания и наблюдения на място. Жените, като се изключи че мият ръцете си по-често, употребяват сапун и ги търкат по-дълго от мъжете, откри проучване на Мичиганския университет от 2013 година Според него 14,6 % от мъжете изобщо не си мият ръцете, откакто са били в тоалетна, а 35,1 % единствено ги изплакват, без да употребяват сапун. При дамите с сходно държание са надлежно 7,1 % и 15,1 % от дамите.

Според първичната информация за заразяването с новия ковид в Китай мъжете са по-податливи на болестта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР