Разпространението на новия коронавирус може скоро да стане неудържимо, твърдят

...
Разпространението на новия коронавирус може скоро да стане неудържимо, твърдят
Коментари Харесай

Време ли е да използваме думата с п? Коронавирусът навлиза в опасна нова фаза

Разпространението на новия ковид може скоро да стане неудържимо, настояват учени, които са обезпокоени от бързия скок в броя и размера на огнищата отвън Китай. Някои даже прошепват думата с " п ": пандемия, написа сп. " Нейчър " в материал по тематиката, който проучва дали към този момент сме в пандемия от новия вирус и какви ограничения биха могли да лимитират отрицателните последици от разпространяването му.

В Южна Корея са инфектирани над 900 души, доста от които в огнището град Тегу. През последните няколко дни управляващите в Италия се борят трескаво да лимитират разпространяването на болестта в северната част на страната, обхванала близо 400 души и лишила живота на над 10. Най-притеснителното е, че от Иран, където бяха регистрирани 15 смъртни случая, а броят на инфектираните е незнаен, вирусът се е популяризирал и в други страни от Близкия изток.

Вирусът към този момент не може да бъде удържан

Последните огнища, които включват доста случаи без ясна връзка с Китай, както и признаци, че някои от тях остават неоткрити седмици наред, биха могли да значат, че задържането на вируса COVID-19 към този момент е невероятно.

" Идентифицирането на доста незнайни до момента случаи в Иран и в частност Италия, а също и в Южна Корея, в действителност ни демонстрира, че е евентуално коронавирусът да не може да бъде удържан ", споделя Бен Коулинг, епидемиолог в Университета в Хонг Конг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР