Разпределените пари по ин хаус процедурата през миналата година са

...
Разпределените пари по ин хаус процедурата през миналата година са
Коментари Харесай

Красен Станчев: Най-голямо разпределяне на пари "ин хаус" е било през 1995-96 г.

" Разпределените пари по ин хаус процедурата през предходната година са два пъти повече от това, което се е разпределяло по този метод в предходните 5-6 години, само че това не е връх. Най-голямото такова систематизиране е през 1995-1996 година, когато е било 18% от Брутният вътрешен продукт, а в този момент е към 2% от Брутният вътрешен продукт ", съобщи пред БНР икономистът доцент Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система и учител в Софийския университет " Св. Кл. Охридски ". Така той разяснява, на подизпълнители по по този начин наречената процедура " ин хаус ", която се ползва в доста незабавни и крайни случаи.

" През ноември 1996 година държавното управление на Жан Виденов се опита да вкара ред, само че не съумя. След това през 1998 година беше въведен подобен ред, само че " Автомагистрали " бяха изключение. После има разнообразни интервали на държавните поръчки, те не са съвършени.... Периодът сред 1999 година и 2005 година би бил добра процедура, в случай че се върне, тъй като не е толкоз тежка за стопанската система ", изясни икономистът.

Според него това, което прави служебният кабинет, е изпитание на доста хора от доста години да се вкара бистрота и при обществените финанси, и при държавните поръчки

" Това, което се случва през последните години заради дългото ръководство на една партия, е елементарно да се поправи, само че това не значи, че всички контракти ще станат съвършени.... Аз съм оптимистично надъхан за бъдещи контракти, само че това, което е сега, би било доста мъчно, без значение кой е на власт ".

Интервюто на Георги Марков с доц. Красен Станчев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР