Разпределението на бъдеща ваксина за коронавирус ще бъде справедливо и

...
Разпределението на бъдеща ваксина за коронавирус ще бъде справедливо и
Коментари Харесай

ЕС: Ваксината срещу COVID-19 ще се разпределя справедливо |

Разпределението на бъдеща ваксина за ковид ще бъде заслужено и добре проведено сред жителите на Евросъюза. Това съобщи в изявление за Евронюз заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас и призна, че в действителност е усетено неодобрение измежду водачите на блока от зародилия безпорядък при започване на пандемията.

Той увери, че този път няма да сме " очевидци на какафонията от началния стадий с персоналните защитни средства ", защото са налице централизиран метод, нужните стредства и прогрес в обезпечаването на обективен достъп до имунизациите. 

Той съпостави реакцията на доста европейски страни при започване на пандемията с тази на обособените хора, трупащи артикули от супермаркетите. Схинас призна, че е имало яд във връзка с Комисията с разрастването на пандемията, защото опазването на здравето е отговорност на националните държавни управления в блока:

" Много европейци желаеха Европа да свърши работа в сфери, където Европа няма правно съображение да се меси. Беше изцяло незаслужено, че част от виновността се трансферира на Брюксел по отношение на тактики и ограничения, които нямаха нищо общо с Европейския съюз ".

Заместник-председателят на Европейската комисия изрази поддръжка за концепцията за усилване на ролята на европейските институции за опазване на здравето, с цел да има по-добра подготовка за бъдещи пандемии и здравни рецесии. Според него в това се включва " адаптирането " на задачите и статуса на институции като Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите. Според Схинас тя би трябвало да стане " по-проактивна и задаваща стандарти " организация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР