Разпоредително заседание по делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството

...
Разпоредително заседание по делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството
Коментари Харесай

Тръгва делото за убийството на Виктория Маринова

Разпоредително съвещание по делото против Северин Красимиров, упрекнат за убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен шеф на русенска телевизия и водеща на предаване, ще се състои през днешния ден в Съдебната палата в Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд.
Срещу 21-годишния обвиняем Северин Красимиров са повдигнати три обвинявания за осъществени тежки умишлени закононарушения - обезчестяване, блудничество и ликвидиране по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост. За последното законодателят е планувал наказване от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Обвинението бе импортирано в съда на 19 март т.г. По време на досъдебното произвеждане, траяло пет месеца, са разпитани повече от 30 очевидци и са направени над 15 експертизи.
Тогава окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че това е престъпно закононарушение, осъществено по полови подбуди, като няма връзка с професионалната активност на жертвата. Той сподели още, че по време на досъдебното произвеждане Северин Красимиров се е признал за отговорен.
От пресцентъра на Окръжния съд обясниха, че отбраната на обвинения е внесла при започване на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното правосъдно разследване. Красимиров е признал всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. Ако съдът одобри делото да бъде прегледано по този ред, наложената присъда ще бъде понижена с една трета.
Председател на разширения правосъден състав ще бъде арбитър Юлиян Стаменов.
Тялото на Виктория Маринова бе намерено до крайбрежната алея в Русе на 6 октомври м.г., а четири дни по-късно в Германия бе задържан укрилият се там Северин Красимиров. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за непрекъснато в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров съобщи: „ Виновен съм, в случай че присъдата е пожизнен затвор - ще го лежа”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР