Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма

...
Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма
Коментари Харесай

Шефът на руската Дума размаха пак плашилото НАТО, отправя страховити заплахи

Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма да отбрани тези страни, а в противен случай - ще изложи на риск жителите на градовете, в които ще бъде ситуирана военната инфраструктура. Това написа в канала Телеграм ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, представен от ТАСС.

Тази поредна опорка на почитан чиновник на Москва е изцяло в сходство с нормалния разказ на Кремъл, че НАТО е най-голямата опасност за целостта и суверенитета на Русия. Придържайки се към пропагандната политика на путинския режим, Володин се пробва да опровергае кмета на финландския град Лапеенранта, който в свое изказване е безапелационен, че участието на Финландия и Швеция в Алианса ще подсигурява сигурността на двете страни.

„ Това е неправилно. В случай на военни дейности преди всичко се поразява военната инфраструктура на съперника ", посочи ръководителят на Държавната дума, които звучат като операция и откровена провокация. Нейната цел е да сплаши двете скандинавски страни, като за следващ път Русия се пробва да притисне НАТО в ъгъла, пренебрегвайки обстоятелството, че Алиансът е защитителен съюз и наличието на негови структури по никакъв метод не съставляват опасност за която и да е било страна.

Припомняме, че на 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за присъединение към НАТО. На срещата на върха на алианса в Мадрид министрите на външните работи на Турция, Швеция и Финландия подписаха меморандум в наличието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с който се отстраниха всички пречките от Анкара за присъединението на скандинавските страни към алианса.

Само преди броени дни съветският президент Владимир Путин съобщи, че " участието на Швеция и Финландия в НАТО не безпокои Русия ". Той обаче акцентира в анонс, че " сигурно това ще провокира напрежение ", без действително да има никакви съответни учредения за сходни внушения.

" Ние нямаме такива проблеми с Финландия и Швеция, каквито за жалост имаме с Украйна. Нямаме териториални разногласия, няма нищо, което би могло да ни безпокои от позиция на приемането на Финландия и Швеция в НАТО. Ако желаят, апелирам. Само би трябвало ясно да схванат, че преди този момент не е имало никакви закани за тях, а в този момент при положение на разполагане на военни контингенти и инфраструктура, ще бъдем принудени да отговорим реципрочно и да създадем същите закани за териториите, от които са отправени закани към нас. Това е явно. Те не схващат ли това? Всичко сред нас вървеше добре, в този момент ще има напрежение, това е явно, без това е невероятно. Повтарям, в случай че за нас има опасност. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР