Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма

...
Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма
Коментари Харесай

Володин: Бази на НАТО във Финландия и Швеция няма да ги защитят

Разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция няма да отбрани тези страни, а в противен случай - ще изложи на риск градовете, в които ще бъде ситуирана военната инфраструктура, написа в канала Телеграм ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, представен от Българска телеграфна агенция.

" Разполагането на бази на НАТО няма да отбрани Финландия или Швеция. Напротив. Това ще изложи на риск жителите на градовете, в които ще бъде ситуирана военната инфраструктура ", цитира ТАСС написаното от Володин, който разясняваше изказванията на кмета на финландския град Лапеенранта.

Володин означи, че съгласно кмета Кимо Ярак това ще сътвори чувство за сигурност.

" Това е неправилно. В случай на военни дейности преди всичко се поразява военната инфраструктура на съперника ", посочи ръководителят на Държавната дума.

На 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за присъединение към НАТО. На срещата на върха на алианса в Мадрид министрите на външните работи на Турция, Швеция и Финландия подписаха меморандум в наличието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с който се отстраниха пречките от Анкара за присъединението на скандинавските страни към алианса.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР