Над 1000 души са починали по време на тазгодишния хадж,

...
Над 1000 души са починали по време на тазгодишния хадж,
Коментари Харесай

Повече от 1000 души са починали в горещините по време на хаджа

Над 1000 души са умряли по време на тазгодишния хадж, съобщи Ройтерс. Над два милиона души бяха изложени на рисково високи температури по време на годишното мюсюлманско поклонение в саудитския град Мека, оповестява Българска телеграфна агенция.

Повечето от умрелите са египтяни. Източници от службите за сигурност и медицинските служби през днешния ден споделиха пред Ройтерс, че броят на смъртните случаи измежду египетските поклонници е повишен до 672 души, а 25 са в неопределеност.

По данни на индонезийското държавно управление са умряли общо 236 индонезийци, а индийската организация за външни работи заяви, че 98 индийски жители са станали жертва на горещините по време на хаджа.

Смъртни случаи са регистрирани и измежду поклонници от Тунис, Йордания, Иран и Сенегал, като общият брой на умрелите тази година е минимум 1114 души, заяви Ройтерс.

Вчера египетската работна група, натоварена от държавното управление с следствието на смъртните случаи, заяви, че е спряла лицензите на 16 туристически компании и ги е предала на прокуратурата. Те са упрекнати, че са виновни за гибелта на поклонниците, защото не са ги записали в формалната система на саудитските управляващи.

От звеното оповестиха, че са доказани 31 смъртни случая вследствие на хронични болести измежду публично записаните поклонници.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР