Разполагам с информация, че към средата на месеца ще завърши

...
Разполагам с информация, че към средата на месеца ще завърши
Коментари Харесай

Министър Запрянов е готов да освободи лица на командни длъжности във ВВС

Разполагам с информация, че към средата на месеца ще приключи разбора на черната кутия и ще има подписан отчет с заключения и констатации. Това сподели по NOVA министърът на защитата Атанас Запрянов по отношение на черната кутия на разрушилия се аероплан L-39 към Пловдив. 
 
Той добави, че това е огромен удар по нашите Военновъздушни сили. Загубихме двама опитни водачи. Във въоръжените сили не одобрявам оправдания при изгубен човешки живот. Искам сложна оценка и следствие, и който е позволил неточност, да си понесе следствията. Възможно е освобождение на командни длъжностни лица, сподели още той. 
Нямаме потребност от привеждане на войските си в по-висока степен на подготвеност поради спора в Близкия изток, само че Българската войска би трябвало да бъде окомплектована, добави той. 
 
Министър Запрянов не скри, че страната ни леко е закъсняла, само че акцентира, че с повдигането на заплатите на военните и нарасналият бюджет за армията ще могат да бъдат наети повече хора. " Констатираме два пъти повече претенденти с вероятността за по-високи хонорари ", сподели още отрасловият министър.
 
Министър Атанас Запрянов разяснява страховете от завръщане на наложителната военна подготовка у нас. " Проблемът тук е със запаса – хората, които водим на боен доклад. Въпросът е по какъв начин ще приготвяме запаса, защото последните запасни, които имаме, са от 2007 година – след края на постоянната военна работа. Оттогава не сме съумели да подготвим годишно жителите за военна подготовка и да ги организираме при потребност в батальони и бригади ", уточни министърът на защитата.
 
Служебният министър на защитата приказва и за трагичния случай край авиобаза " Граф Игнатиево ", при който починаха двама опитни летци по време на подготовка. " Недопустимо е в спокойно време да губим хора! Аз съм наредил инспекция и, в случай че има виновници, те ще си понесат следствията ", закани се министърът.
 
В умозаключение военният министър увери, че разузнаването ни следи от близко обстановката в Близкия изток и няма заплаха за България. " Да, Израел разгласи, че ще отговори на офанзивата на Иран. Възможно е това да се случи тази нощ, в отговор на годишнината, само че може и по-късно ", уточни Запрянов. Той беше безапелационен, че спорът няма по какъв начин да се разрасне до границите на Европа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР